GOZBA NAKON SVEČANOSTI

FOTO: SVAKAKVIH ČUDA NA PROSLAVI MALE GOSPE Nakon mise, na proslavi se moglo pojesti i popiti, pa zabavljati na nekoj od 'adrenalinskih' atrakcija...

 
 CROPIX

U Solinu je u subotu obilježen blagdan Male Gospe, a među ostalim je održana svečana procesija i misa koju je predvodio splitsko makarski nadbiskup Marin Barišić.

Među onima koji su došli su bili i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i njegov zamjenik Nino Vela, solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, župan Blaženko Boban, predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar, ministar uprave Lovro Kuščević i brojni drugi.

Nakon mise, na proslavi se moglo pojesti i popiti, zabavljati na nekoj od 'adrenalinskih' atrakcija , a Cropix je sve snimio pomoću budnog oka fotografa.

U galeriji pogledajte kako izgleda proslava Male Gospe!

Nadbiskup Barišić je u Gospinom svetištu pozvao na vraćanje dostojanstva majčinstvu u hrvatskom društvu radi očuvanja obitelji, ističući kako današnje društvo prihvaća ženu, ali ne i majku.

- Potrebno je usmjeriti svu našu pažnju i sva naša djelovanja prema obitelji i vratiti dostojanstvo majčinstvu u našem društvu. Vrijeme je da naše društvo prepozna i vrednuje majčinstvo i majčin odgojni rad u obitelji - istaknuo je mons. Barišić u propovijedi pred mnoštvom vjernika.

- Nažalost, danas društvo prihvaća ženu, ali ne i majku! Žena da, ali majka ne! Ako si trudna, ako želiš i imaš djecu, tebi nije dostupno radno mjesto! A što reći o ženi - majci koja je i nedjeljom prisiljena biti odsutnom iz svoje obitelji. A da i ne spominjemo slučaj obitelji koja je bez vlastitog doma i mora u podstanarstvo. Što će čuti - rekao je među ostalim nadbiskup, u govoru koji možete u cijelosti pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:22