StoryEditor
GRADONAČELNIKU PRESUDIO LONAC GRAHA

FOTO: SVI PUTEVI VODILI U MAKSIMIRU! SDP-ovci dijelili karanfile, Milan Bandić šokirao okupljene: 'Večeras idem na operaciju!'

U sredini Milan Bandić, s lijeva; građani, Sandra Švaljek i Jaran, s desna; Anka Mrak Taritaš, Ivan Lovrinović i Ivan Vilibor Sinčić
 Tomislav Krišto / Ronald Goršić / Hanza Media

U zagrebačkom parku Maksimiru na tradicionalnu proslavu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, od jutra se okupljaju mnogobrojni građani, dočekuju ih zvuci limene glazbe ZET-a i Zagrebačke mažoretkinje, a karanfile im dijele predstavnici stranaka i kandidati za gradonačelnike.

Cjelodnevni kulturno-umjetnički program i druženje, uz 60.000 porcija besplatnog graha s kobasicama, pancetom i dimljenom vratinom, organizirao je Grad Zagreb.  Međunarodni praznik rada sa sugrađanima je i ove godine u Maksimiru proslaviti gradonačelnik Milan Bandić koji im od 10,30 sati dijeliti karanfile te porcije graha.

U Maksimiru karanfile građanima dijele i predsjednik SDP-a Davor Bernardić i kandidatkinja HNS-a i SDP-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš. U Maksimiru su i predstavnici drugih stranaka i nezavisni kandidati koji prikupljaju potpise za svoje kandidate i liste. Dolazak u Maksimir najavila je i nezavisna kandidatkinja Sandra Švaljek koja će se susresti s predstavnicima sindikata iz Zagrebačkog holdinga kako bi je upoznali s problemima Holdingovih radnika.

 

Bandić je u nedjelju, uoči prvosvibanjske proslave obišao park Maksimir kako bi se uvjerio da je sve spremno. Sa suradnicima, novinarima i snimateljima bio je i u prenoćištu Crvenog križa u Kosnici gdje se kuhao, kako je rekao, "a la zagrebački" grah, po njegovoj recepturi te najavio da će ove godine biti najbolji. Pozvao je Zagrepčanke i Zagrepčane u Maksimir te rekao kako očekuje između 40 i 50 tisuća sugrađana.

S obzirom na to da se ovogodišnja prvosvibanjska proslava održava pred lokalne izbore, Bandić je pozvao i sve kandidate i kandidatkinje za gradonačelnika Zagreba da dođu u park Maksimir i zajedno s njim građanima dijele grah, a da se poslije svi zajedno fotografiraju.

U Maksimir je na grah zagrebački gradonačelnik pozvao i sindikaliste, nakon njihovog povratka iz Slavonskog Broda, gdje sindikalne središnjice organiziraju prosvjed čija je glavna poruka "Vrijeme je za NAŠ oporavak! – Hrvatska treba veće plaće i kvalitetna radna mjesta".

No, nije sve bilo danas dobro za Bandića. Naime, novinarima je poručio da je prilikom dizanja 80 kilograma teškog lonca dobio kilu i da večeras iz 21 sata ide na operaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2020 00:07