SLAVLJE NA VALENTINOVO

FOTO: TIHOMIR OREŠKOVIĆ DOMAĆIN PROSLAVE BBB-a Mamić slavio s ratnim zločincem!

Uz pratnju tri marice Zdravko Mamić doveo je na Valentinovo momčad i stručni stožer Dinama u zagrebačku Staru klaonicu. U prostor u Heinzelovoj nisu išli zbog Dana zaljubljenih nego obilježiti vraćanje klupskog imena sa ljudima zaslužnima za to.

Prije 13 godina «sveto ime» vratili su navijači od kojih se dobar broj okuplja u Udruzi veterana BBB . Tako su u «klaonici» Mamića i igrače među ostalima dočekali legendarna imena BBB-a kao što su Dugi, Širok, Bango iz Vinkovaca, Lela...

Dobrodošlicu mu je poželio i Tihomir Orešković iz takozvane Gospićke skupine koji je osuđen zajedno sa Mirkom Norcem. General Tiho, kako ga zovu u Staroj klaonici, počasni je predsjednik Udruge.

Uz njega veteranima su se odazvali i lokalni HDZ-ovci poput predsjednika zagrebačke organizacije, Andrije Mikulića, njegovog kolege Ivana Čelića inače tajnika GO HDZ i člana gradskog odbora Zorana Šunića.

- Emotivno sam raspoložen kad vas gledam ovdje. Nadam se da su i moji igrači prepoznali u vama razlog da opravdaju dres koji nose. I ja sam s ovim dečkima išao po bivšoj Jugoslaviji i borio se za Dinamo. Sada smo svi zajedno tu, a jedino me boli što nas u našoj Hrvatskoj mora čuvati policija - rekao je Zdravko Mamić čije je emocije ovaj put potaknuo sedmominutni film kojim su domaćini sveli povijest BBB-a. Svojim govorom i on je, mora se reći, dirnuo mnoge.

- Dres koji nosite ne poznaje strah, nikada nije poznavao taj osjećaj nego samo ponos, prkos i purgerski štih. Nađite u ovom druženju motiv, inspiraciju i energiju kako biste ne samo odradili utakmice pred nama nego ih odigrali sa srcem - poručio je svojim igračima.

Sve to skupa bilo je i više no dovoljno za dobar provod uz primjesu povijesti i emocija, ali i najava za budućnost. Toga se naravno latio izvršni predsjednik kluba iz Maksimira rekavši kako će «svako proljeće Dinama kretati iz «Stare klaonice».

Na te riječi u Udruzi je nastao delirij, tamburaši su dobili znak da krenu u akciju...

Igrači su se snašli u toj atmosferi, a uz gazdin blagoslov kolektivno su otpraćeni nazad na stadion. Uz pjesmu i skandiranje, fotografiranje i želje za dobrim rezultatima. A upravo to je na kraju svima obećao Zdravko Mamić na svoj način:

- Ja sam već u raju, na vama je da me slijedite i tamo ćete završiti. To vam obećavam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:08