ZAMKE U PARKU PRIRODE

FOTO: TKO JE AUTOR IZNIMNO OPASNE SABOTAŽE NA SLJEMENU? 'Ovo je ozbiljna prijetnja životima i zdravlju ljudi, sve je prijavljeno policiji'

 Nicolaas Vergunst / Facebook / Giant Hrvatska

Proizvođač bicikala Giant Hrvatska na svojoj je stranici na Facebooku objavio upozorenje o čavlima postavljenim po prvoj enduro biciklističkoj stazi na Sljemenu te upozorio vozače, ali i pješake, na veliku opasnost koja ih čeka na toj popularnoj pješačko-biciklističkoj stazi.

Poruku s fotografijama čavala na stazi Giant je primio od biciklista Nicolaasa Vergunsta, koji je ostao šokiran viđenim: - Upozoravamo sve bicikliste kako je netko iz nama potpuno nepoznatih i nerazumljivih pobuda na enduro stazi u Park prirode Medvednica​ postavio čavle te ih mučki kamuflirao kako ne bi bili vidljivi, a da pri tome učine što više štete. Dotičnu osobu molimo da to više ne čini jer to nije način za komunikaciju. Ukoliko nekome nešto smeta, neka se za to obrati mjerodavnim institucijama, a ne da provodi svoju volju i pri tome dovodi druge u opasnost!

Nicolaas je u svojoj poruci pak napisao: - Čavle sam pronašao pri kraju staze iznad Kraljevca/Pustodola i pretpostavljam da su postavljeni u nedjelju. Maknuo sam jedno sedam-osam čavala koji su bili postavljeni u razmaku od 10 do 20 metara na stazi, ali vjerujem da ih ima još puno. Mudro su zakamuflirani grančicama i lišćem te strateški pozicionirani tako da ih biciklist ne može izbjeći.

Giant upozorava građane da ovakva podvala može dovesti do ozbiljnih ozljeda, a kasnije se u komentarima ponovno javio Nicolaas koji je pokrenuo akciju uklanjanja čavala: - Do danas je preko 120 komada čavala uklonjeno, od kojih je većina bila duljine 12 centimetara, napisao je.

I u Upravi parka prirode Medvednica upozoravaju kako se radi o opasnoj sabotaži koja može imati tragične posljedice i za bicikliste i za pješake te kako se radi o ozbiljnoj prijetnji za život i zdravlje ljudi. Cijeli je slučaj prijavljen policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:55