SPORTSKI VIKEND

FOTO: TOUR OF CROATIA STARTAO I U SAMOBORU Na biciklističku utrku stigla i Islanđanka: Hrvatskom je, kaže, potpuno oduševljena

 
 Dušan Miljuš

I dok se oko 17 sati na zagrebačkom Trgu svetoga Marka iščekuje finale ovogodišnje biciklističke utrke Tour of Croatia, u Samoboru je u 13.15 sati startala posljednja 6. etapa ove spektakularne sportske manifestacije. Prepuni samoborski Trg kralja Tomislava, gdje su se okupili brojni mještani, ispratio je bicikliste na posljednju etapu.

Organizacijski start prošao je besprijekorno, zahvaljujući i brojnim motorističkim "plavcima", a vrpcu su zajednički prerezali zamjenica samoborskog gradonačelnika, predstavnica turističke zajednice grada Samobora i zagrebačke županije.

Iskoristili su Samoborci utrku i za promociju svoje noćne utrke, a pola sata nakon profesionalaca, startali su rekreativci koji voze istom rutom. Mi smo na gradskom trgu snimili i biciklistkinju iz Islanda, Aujur, koja je, kako nam je rekao Goran Kišan iz Unilinea, organizatora ove utrke rekreativaca, oduševljena Hrvatskom.

U trenucima predaha u popularnoj slastičarnici "U Prolazu" snimili smo i službenog spikera utrke, RTL-ova sportskog novinara Filipa Brkića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:53