IZBORNI PORAZ

FOTO: TUGA U STOŽERU IVE JOSIPOVIĆA Pusić: 'Čestitam Kolindi, ali morat će promijeniti svoju politiku'

Zagreb, 110115.Perkovceva 2.Izborni stozer predsjednickog kandidata Ive Josipovica u Novinarskom domu prati objavu rezultata izbora za predsjednika Republike Hrvatske.Na fotografiji: reakcije nakon objave rezultata izlaznih anketa.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

NOVO 22:20 - Žao mi je, ali izbori su izbori. Kandidat kojeg sam podržavala je Josipović, no ako se rezultati DIP-a zadrže, čestitam joj na pobjedi i morat će promijeniti svoju politiku. Neće moći biti predstavnica najkonzervativnijeg dijela HDZ-a. Morat će ujediniti zemlju. Ako nije to u stanju onda će samo huškati svoju stranku da pokuša destabilizirati zemlju. Ono što je zagovarala - povratak u nacionalizam i '90te - tome u Hrvatskoj nema mjesta.

- Morat će se postaviti drugačije. Vlada je jedina sigurna brana protiv korupcije i povratka u '90-te, a da li će Kolinda biti u stanju pridonjeti tome još ćemo vidjeti. Naglašavam koliko će biti važno da ona skupi snage od promjeni stavove zagovarane u kampanji - kazala je Vesna Pusić.

--------------------------------------------

21:46 - Prednost je 20-30 tisuća glasova. Izgleda da sam krivo prognozirao kad sam rekao da veća izlaznost ide u korist Josipovića. Ovog puta tko god da pobjedi Hrvatska ima predsjednika ili predsjednicu za nekoliko glasova. Bit će jako tijesna pobjeda. Mi smo bili teret Josipoviću. Ovo je prvi put bila jedna sektaška kampanja, no ako je to volja naroda... ako su presudili glasovi dijaspore ja s tim nemam problema - kazao je premijer Zoran Milanović.

--------------------------------------------

21:27 - Kako reporteri Jutarnjeg javljaju iz stožera Ive Josipovića, predsjednik je oko 21.15 sati kazao: 'Gotovo je, gospođa je pobijedila'.

--------------------------------------------

21:23 - Ne bi govorila o iznenađenju. Sigurno je bilo propusta u kampanji no to sada nije važno. Ako presude birači iz dijaspore to će biti pirova pobjeda - kazala je Željka Antunović.

--------------------------------------------

20:49 - Rezultat je očekivan. Sve je dosad pokazalo da se radi o prilično izjednačenim kandidatima. Oba kandidata su pokazala želju da budu točka okupljanja. Hrvatska se nalazi na prekretnici, a za to je potrebno jedinstvo. U početku će sigurno biti osporavanja i to je razumljivo, no to ne može promijeniti rezultate - komentirao je Josip Kregar iz stožera Ive Josipovića.

--------------------------------------------

20:18 - Velik je dio obrađenih mjesta, 40 posto, pa vjerujem da će se održati ovakav rezultat i da će Josipović zadržati prednost. Hrvatska je očito birala najneizvjesnije do sada ali nadam se da će Josipović pobijediti - kazao je ministar Maras pa prokomentirao i naredne parlamentarne izbore:

- Iz ovog mogu zaključiti da percepcija znači više od onog što je zaista napravljeno, pa se može dogoditi da netko tko je krao Hrvatsku opet dođe na vlast - prokomentirao je Maras i naredne parlamentarne izbore.

--------------------------------------------

20:03 - Na službenim stranicama Državnog izbornog povjerenstva objavljeni su privremeni neslužbeni rezultati izbora za predsjednika Republike Hrvatske.

Ivo Josipović trenutno vodi sa 52,49 posto glasova, a Kolinda Grabar Kitarović osvojila je zasad 47,51 posto glasova.

Potpuno drugačija atmosfera zavladala je u izbornom stožeru Ive Josipovića nakon objave prvih rezultata DIP-a.

- Ovo su prvi rezultati, treba biti miran i sačekati. Ja se nadam da će predsjednik Josipovć pobijediti. Nadam se da neće pobijediti Kolinda, no u suprotnom, očekujem da surađujemo - kazao je ministar obrane Ante Kotromanović.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:28