POVREDA PROTOKOLA

FOTO: TUNEL SV. ILIJA OTVOREN BEZ ZNANJA ŽUPANA Splitsko-Dalmatinski HDZ najavio prosvjed protiv naplate

Koordinacija gradonačelnika i načelnika općina Imotske krajine i Makarskog područja za sutra u 18 sati zakazala je prosvjed ispred tunela Sv. Ilije na kojem će se javno usprotiviti naplati tunelarine
 Ivo Ravlić/CROPIX

Predsjedništvo HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije oštro je osudilo odluku Vlade i resornog ministra Siniše Hajdaš Dončića da na današnje puštanje u promet tunela Sv. Ilije nisu pozvali splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Žvevrnju te predstavnike gradova, općina i građana s područja te županije koja je i pokretač projekta.

"Pitamo se, zašto se boje naroda i zašto jedan takav važan projekt za našu županiju otvaraju potajice i kriomice? Puštanjem u promet tunela bez znanja župana Zlatka Ževrnje pokazali su neuljuđenost, neciviliziranost i strah od naroda", navodi splitsko-dalmatinski HDZ u večerašnjem priopćenju.

Ističu značaj gospodarskog razvoja tog dijela županije koji ovim tunelom povezuje Makarsko primorje i Imotsku krajinu.

"U ovom trenutku krize i recesije, kada bi sve trebali podrediti razvoju gospodarstva, turizma, eko turizma i stvarati bolju poduzetničku klimu u Imotskoj krajini i Makarskom primorju, Predsjedništvo ŽO HDZ-a razočarano je odlukom Vlade i ponašanjem resornog ministra, odnosom prema lokalnom stanovništvu. Jedini razlog za tako uskogrudno ponašanje nalazimo u činjenici što je to područje, s obje strane tunela Sv. Ilije, dugogodišnja utvrda HDZ-a", poručuju u priopćenju.

Županijski HDZ ističe kako podupire puštanje u promet tog tunela, ali se oštro protivi naplati tunelarine, "a ovaj način na koji je pušten dovoljno govori o odnosu ove Vlade prema stanovnicima Imotske krajine i Makarskog primorja".

Koordinacija gradonačelnika i načelnika općina Imotske krajine i Makarskog područja za sutra u 18 sati zakazala je prosvjed ispred tunela Sv. Ilije na kojem će se javno usprotiviti naplati tunelarine.

Hrvatske autoceste proteklog su tjedna izvijestile lokalne vlasti da će se za vozilo u jednom smjeru naplaćivati cestarina kroz tunel Sv. Ilije od 20 kuna, a za kamione 66 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:41