BOLAN OPROŠTAJ

FOTO: TUŽAN DAN U VRLICI Preko dvije tisuće prijatelja i kolega oprostilo se od mučki ubijenog policajca Ante Grabića

Ante Grabić, mučki ubijeni policajac, sin, suprug i otac troje djece, sahranjen je danas na gradskom groblju u Vrlici u nazočnosti svojih najbližih, te velikog broja svojih kolega, mještana Vrlike i susjednih mjesta kao i mnoštvo od preko dvije tisuće prijatelja i suboraca iz Domovinskog rata.

Uz Sv. misu na vrličkom groblju i tihu klapsku izvedbu za oproštaj kao i trubačevo intoniranje, hrvatsku zastavu supruzi i djeci ubijenog Grabića predao je zapovjednik PP Knin Miljenko Lelas.

'STJEPAN JE VOLIO POPITI, ALI NIKAD NIJE BIO NASILAN' Mještani Kijeva u šoku nakon brutalnog ubojstva policajca

Lijes s tijelom pokojnog Ante Grabića sa suzama u očima u grob su spustili njegovi kolege policajci uz počasnu paljbu.

Bio je to trenutak kada je doslovno plakala cijela Vrlika, te je tužno bilo gledati majku kako nariče i grli lijes kao i malaksalu suprugu koja više nije imala snage ni zaplakati, uz troje djece koji su nijemo sa suzama u očima promatrali sahranu svoga oca kao da im nije jasno da se to događa, da se zauvijek opraštaju od svoga oca.

'TKO JE NA INTERVENCIJU POSLAO GRANIČNE POLICAJCE?' Sindikat traži da se za ubojice policajaca uvede doživotni zatvor

Podsjetimo, u Kijevu je pokraj Knina Stjepan Cerovšek (61) ubio u petak navečer policajca Antu Grabića i ranio njegovog kolegu Joška Grgića.

Policajci su došli u kuću ovog već ranije evidentiranog obiteljskog nasilnika na dojavu o novom nasilju, no Cerovšek je tada nožem u prsa mučki ubo policajca Antu Grabića i u ruku policajca Grgića. Cervošek je pobjegao, a Ante Grabić otac troje djece preminuo je od zadobivenih ozljeda. Nakon dojave o zločinu u Kijevo su stigle brojne policijske snage i u obližnjoj šupi pronašle ubojicu uhitili ga i priveli, te mu je naknon okončanog kriminalističkog istraživanja određen jednomjesečni pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 06:47