SLIKA ČELNIKA NDH

FOTO: USTAŠA U VITRINI Pero Ćorić pozirao s obitelji, a iza njega poglavnik Ante Pavelić!

 Facebook

Pero Ćorić, zastupnik u Saboru i glavni tajnik HSP-a Ante Starčević, svakako je jedan od aktivnijih političara na Facebooku, barem što se tiče objava fotografija.

No, u silnom mnoštvu slika, što sa stranačkih druženja, što fotomontaža na račun političkih oponenata, u fotografijama s obitelji potkrala mu se i jedna koja će sigurno zahtijevati dodatno objašnjenje.

Naime, na fotografiji snimljenoj negdje oko Božića, u pozadini Pere Ćorića vidi se uokvirena fotografija ustaškog poglavnika i zločinca Ante Pavelića u vitrini.

Facebook

O spornoj se fotografiji za N1 oglasio i sam Ćorić:

- Ma možete takvih pedeset fotografija naći kod mene, to je snimljeno u mom dnevnom boravku - kazao je Ćorić i pojasnio da se radi o drvenoj čuturici s trobojnicom, ne fotografiji:

- To je poklon kojeg mi je dao netko prije deset godina u Hercegovini i zaboravio sam da je on tamo. Da me netko pitao imam li sliku Ante Pavelića, rekao bih da nemam. Na drugom zidu u istom dnevnom boravku imate i fotografiju mog strica i oca u ustaškoj odori - kazao je Ćorić.

Na pitanje da li je s Pavelićem slučajno u kakvoj rodbinskoj vezi, odgovorio je:

- Nije mi on obitelj, naravno. Ja sam to dobio negdje u Hercegovini, to je rukotvorina i u njoj je bila rakija, koju nisam nikada ni popio, jer ne pijem. Nisam ga nikad iznosio van, tako da to nije zabranjeno - kazao je Ćorić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:27