JAVIO SE I NAČELNIK

FOTO: UVRIJEDIO IH BOŽIĆNI UKRAS U Jelsi skinuli srebrnu božićnu zvijezdu s glavnog trga: 'Ovo je vjerski blagdan, mi ne slavimo komunizam!'

 Total Croatia News

Premda je sve počelo kao benigna rasprava na jutarnjoj kavi na glavnom trgu u Jelsi, sve se pretvorilo u akciju ‘spašavanja’ blagdanskog ozračja i božićnog duha, i to uklanjanjem srebrne zvijezde, jednog od visećih ukrasa postavljenih na glavnom trgu.

Autor fotografije i teksta Paul Bradbury sudjelovao je prvo u spomenutim raspravama, a potom je fotoaparatom ovjekovječio i skidanje zvijezde.

Kako piše Total Croatia News , Bradburyju su kao strancu (iako u Hrvatskoj živi već gotovo 13 godina) objašnjavali ‘političku napetost’ koja vlada u Hrvatskoj, a tako su došli i na temu zvijezde koja im je visila nad glavama zajedno sa svim ostalim božićnim ukrasima.

Međutim, mještane je zvijezda, čini se, uvrijedila.

Total Croatia News

Foto: Total Croatia News

Kako su rekli u opuštenom razgovoru, po njihovom je mišljenju zvijezda ‘očito namjerna provokacija u ovim politički nabijenim vremenima’.

Možda je sve to zvučalo kao usputna konverzacija prijatelja koji su se našli na kavi, no zvijezda je već sljedećeg dana uklonjena. Kad je Bradbury prišao radnicima i pitao ih zašto to rade, odgovorili su: ‘ Zato što je Božić vjerski blagdan. Mi ovdje ne slavimo komunizam.’

Na vijest je reagirao i načelnik općine Jelsa, Nikša Peronja, koji je na svom profilu na Facebooku napisao:

Dragi prijatelji....

Danas sam poslovno bio u Gradu Hvaru i po povratku u Jelsu je došla do mene vijest da je netko s glavnog trga u Jelsi skinuo božićni ukras u obliku zvijezde. Dakle, božićni ukras... I taj pojedinac dao je izjavu za Total Hvar koja je prenesena na Indexu, a koja predstavlja mišljenje tog pojedinca koji je čak i božićni ukras pokušao ispolitizirati, na vrlo zlonamjeran i primitivan način pokušavajući i mene povući u ideloške rasprave. Zvijezda je božićni ukras što je svakom razumnom čovjeku jasno i bit će vraćena kao ukras, a pojedinci koji uništavaju općinsku imovinu sankcionirani. Osobno se sramim ovakih pojedinaca u našoj Jelsi jer svojim ponašanjem uvelike rade štetu našoj Općini.





Dragi prijatelji.... danas sam poslovno bio u Gradu Hvaru i po povratku u jelsu je dosla do mene vijest da je netko sa...

Posted by Niksa Peronja on Tuesday, December 22, 2015




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 21:31