SRAMOTA U KARLOVCU

FOTO Vandali išarali državni grb, amblem satnije koja je obranila Karlovac, te razbacali lampione za Vukovar

Karlovac, 191111.Samo dva dana nakon sto su Karlovcani dostojanstveno obiljezili 20. godisnjicu od pada Vukovara na kupskom zidu unisteni su grafiti Rebelsa i Brovinga (karlovacke postrojbe koje su obranile Karlovac na Turnju), natpis karlovackih BBB Na bedemu cvrsto stojimo tvom, isarani hrvatski simboli i znakovi, unistene oznake Rebelsa.Foto: Robert Fajt / Cropix
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - U noći u kojoj se cijela Hrvatska prisjećala stradanja Vukovara i suosjećala sa svima koji su nekoga izgubili u Domovinskom ratu, netko je u Karlovcu sprejem uništavao simbole te borbe koji su u obliku grafita ispisani na zidu lijeve obale Kupe u centru Karlovca.

Prešaran je tako Hrvatski grb, išaran je grafit Rebelsa, satnije 110. karlovačke brigade koja je obranila grad na Turnju, mjestu na kojem su srpske snage bile najupornije u ubijanju Karlovčana. Vandalima je smetao i natpis "Na bedemu čvrsto stojimo tvom", koji su na crveno-bijelo-plavoj podlozi ispisali karlovači BBB-ovci.

Osim toga, razbacano je i uništeno nekoliko lampiona koji su gorjeli za Vukovar.

Mnogi Karlovčani žestoko su osudili takav čin nazivajući ga sramotnim. Službeno su reagirali karlovački Bad Blue Boysi:

- Dok je Vukovar u mislima cijele Hrvatske u Karlovcu se događa neviđena sramota! Nepoznati "heroj" očito nije upoznat da je uništavanje nacionalnih obilježja kazneno djelo i pljuska svim borcima i istinskim herojima koji su se borili za slobodu države Hrvatske i grada Karlovca! Sramotno i žalosno - poručili su među ostalim pripadnici ove navijačke skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 11:19