ZABILJEŽENE I DVIJE PIJAVICE

FOTO, VIDEO: APOKALIPTIČNE SCENE S PROSLAVE DANA HVARA Jaka kiša potopila jadranski biser, sve je poplavljeno, voda nosila štandove i skutere!

 
 Slobodna Dalmacija, facebook, DVD Hvar

U utorak oko 17 sati je na području grada Hvara počela padati kiša, no samo jedan sat kasnije na ovo područje su se slile obilne padaline, a niz kale počele slijevati prave pravcate bujice. Zbog velike količine vode, upravo na Dan grada Hvara, poplavljeni su područje Dolca, Pjaca i uži dijelovi naselja, piše Slobodna Dalmacija.

Mirko Crnčević

Mirko Crnčević

Građani tvrde da je problem u lošem i neodržavanom sustavu odvodnje, radi čega su poplavljeni pojedini poslovni prostori, voda je pred sobom nosila štandove, skutere i sve što se našlo pred njom. Vatrogasci su, kako doznajemo, do 21 sat intervenirali više od 15 puta, a štete će se zbrajati tek sutra.

Povodnji u ovo doba godine u gradu podno Španjole i nisu neka rijetkost, međutim, mjerodavni bi napokon morali više pažnje posvećivati održavanju odvodnih kanala, navodi reporter Slobodne.

Mirko Crnčević

Mirko Crnčević

Danas su se blizu Hvara formirale čak dvije pijavice, a ona u 17.15 mogla se vidjeti iz hvarske luke. Nevjerojatne snimke iz dalmatinskog bisera objavio je portal Dalmacijadanas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:37