SAZNAO KAZNU

FOTO, VIDEO: HNS-ov NAČELNIK PIJAN SKRIVIO PROMETNU NESREĆU PA NASMIJAN DOŠAO NA SUD Mora platiti 12.000 kuna, a ne smije voziti tri mjeseca

 
Danimir Kolman
 Nikola Wolf / Podravski list

HNS-ov načelnik i direktor veterinarske stanice Koprivnica Danimir Kolman (64) sinoć je pijan skrivio prometnu nesreću na lokalnoj cesti kod Rasinje, a danas je dobro raspoložen u pratnji policije stigao na Prekršajni sud u Koprivnici.

Prema pravomoćnoj presudi, Kolman mora platiti gotovo 12.000 kuna novčane kazne, a na tri mjeseca mu je zabranjeno upravljanje osobnim automobilima. Sutkinja je kaznu zbog uhićenja i noćenja na policiji Kolmanu umanjila za 600 kuna, a ako u roku od tri mjeseca plati 7100 kuna, koliko iznosi dvije trećine, sud će mu kaznu uračunati u cijelosti, piše Podravski.hr.

Prema presudi, Kolman je sinoć oko 19 sati upravljao golfom pod utjecajem alkohola od 1,77 promila. Vozio se prilaznom cestom tvrtke ‘Šimunić promet’ u smjeru raskrižja s cestom koja vodi u mjesto Prkos, no u raskrižje je ušao neprilagođenom brzinom zbog koje je izletio u jarak.

Kolman u nesreći nije ozlijeđen, no policajci su ga kao otprije kažnjavanu osobu nakon triježnjenja priveli na sud.

Nikola Wolf / Podravski list
Danimir Kolman

Policijski službenik ga je nakon triježnjenja priveo u koprivničku Palaču pravde u kojoj se nalazi Prekršajni sud, a Kolman je, barem sudeći prema osmijehu kojim je počastio fotoreportera, bio dobro raspoložen, piše Podravski.hr.

Nikola Wolf / Podravski list
Danimir Kolman

Nikola Wolf / Podravski list
Danimir Kolman

Izlijetanju automobila svjedočilo je nekoliko mještana koji su Kolmanu pokušali pomoći i izvući mu auto. Kolman na kraju ipak nije uspio izvući automobil. Mještani su, kada su vidjeli kako im je načelnik pijan, pozvali policiju, a Kolman je odmah uhićen i određeno mu je zadržavanje u ‘policijskom apartmanu’. Nije se žalio na presudu i ona je odmah proglašena pravomoćnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:33