PRONAĐENA NA GRADILIŠTU

FOTO, VIDEO: IZVANREDNO STANJE U RIJECI Uklonjena avionska bomba velike razorne moći, na Kantridi provedena potpuna evakuacija

 
 Matija Djanjesic / CROPIX

Od ranih jutarnjih satima, točnije od 6 ujutro, policijski službenici PU primorsko-goranske poduzimali su mjere i radnje radi izmještanja avionske bombe veće razorne moći, koja je prije nekoliko dana pronađena na gradilištu bivše tvornice u Izviđačkoj ulici u Rijeci.

Nakon što je minsko-eksplozivno sredstvo uspješno izmještena te je otklonjena opasnost za sigurnost građana i imovine, policija je obavijestila građane da se mogu vratiti redovnim aktivnostima.

Obzirom da se mjesto pronalaska nalazilo u blizini stambenih i drugih infrastrukturnih objekata iz sigurnosnih razloga provedena je potpuna evakuacija dijela građana na Kantridi u razdoblju između 7 i 11 sati.

Pronađena bomba potom je prevezena po unaprijed planiranoj trasi do lokacije na kojoj će biti neutralizirana prema pravilima struke.

Upozoravaju se građani da se ne zadržavaju na trasi kretanja te da poštuju upute policijskih službenika na osiguranju sve do prolaska opasnog tereta.

Također, upozoravaju se građani da se tijekom današnjeg dana ne zadržavaju na području Kamenjaka gdje će biti provedena neutralizacija avionske bombe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 02:05