PROSLAVA

FOTO, VIDEO: NAJELITNIJA POLICIJSKA POSTROJBA U HRVATSKOJ Obilježena 29. godišnjica osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko

 
 Goran Mehkek / CROPIX

U bazi jedinice u Lučkom obilježena je 29. godinšnjica osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko, najelitnije policijske postrojbe u Hrvatskoj.

Obilježavanju su uz brojne uzvanike, obitelji pripadnika jedinice, crkvene velikodostojnike nazočili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Nakon obilaska jedinice i prijavka njezina zapovjednika, položeni su vijenci ispred obiježja poginulim pripadnicima jedinice i zapaljene svijeće ispred spomen-obilježja.

U sklopu programa obilježavanja održane su pokazne vježbe, među kojima i desantiranje iz helikoptera te je održan tehničko-taktički zbor jedinice na kojem su pokazana najmodernija oprema i naoružanje.

- Vaša izvrsnost s vremenom ne slabi već se prilagođava sigurnosnim izazovima koji postaju sve složeniji - rekao je među ostalim Božinović, istaknuvši da je u početku Domovinskog rata to bila jedinica koja je donijela toliko potrebnu nadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:06