PROMJENA VREMENA

FOTO, VIDEO: SNIMILI PIJAVICE DUŽ CIJELOG JADRANA

Ovih dana u Hrvatskoj su zabilježene znatnije količine oborina
 Boris Baran/Istramet

Nakon nekoliko kišnih, i za ovo doba godine prohladnih dana i noći, u četvrtak će se u većem dijelu zemlje ipak razvedriti. Lijepo vrijeme uz ugodne temperature očekuje se i u petak te za vikend. Ipak, prema prognoza meteorologa nesnosne vrućine su iza nas.

Lucija Komaić /Nikša Klečak / Dubrovački dnevnik

FOTOGALERIJA: Poplavljene ulice u Šibeniku

Foto: DHMZ

Tako će se jutarnje temperature u kontinentalnom dijelu Hrvatske kretati uglavnom između 10 i 15, a dnevne ne bi trebale prelaziti ugodnih 25 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu se od četvrtka također očekuje sunčano vrijeme, a temperature narednih nekoliko dana neće prelaziti 27 Celzijevih stupnjeva.

Foto: Boris Baran/Istramet

Podsjetimo, ovih dana u Hrvatskoj su zabilježene znatnije količine oborina. Kiša je padala u cijeloj zemlji, a proteklu noć obilježile su jake munje i grmljavina u Zagrebu i okolici. Srećom, nije bilo značajnije materijalne štete.

Foto: Boris Baran/Istramet

Kako javlja portal Istramet jako nevrijeme jutros je zahvatilo i zapadnu obalu Istre. Pritom je lokalno bilo obilnijih pljuskova uz tuču koja je prema dojavama mjestimice bila promjera i do 2,5 centimetara. Povremeno je bilo i jakog vjetra.

Zabilježene su brojne pijavice, od Umaga do Rovinja.

Foto: Boris Baran/Istramet

Poplavljene ulice u središtu Pule

Grmljavinsko nevrijeme s jakom kišom koje je danas oko 10,30 sati zahvatilo Pulu, pouzročilo je nakratko probleme u prometu jer su se neke prometnice u središtu grada našle pod vodom, a poplavljeni su i neki objekti.

No nevrijeme, koje se ipak pomalo smiruje, nije počinilo veću štetu.

Od zapovjednika pulske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Klaudia Karlovića doznaje se da su vatrogasci ispumpavali vode iz nekoliko prizemnih poslovnih prostora i stanova u središtu grada, ali da veća šteta nije zabilježena.

Vatrogasci su jutros intervenirali i u Peroju.

Nevrijeme je jutros također zahvatilo i zapadnu obalu Istre, uz lokalne obilne pljuskove i tuču. U Umagu, Poreču i Rovinju na moru su zabilježene brojne pijavice. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:11