KRISTIJAN KAPOVIĆ U POLICIJI

FOTO, VIDEO: VIŠEMJESEČNI SUKOB ZBOG BENZINSKE ESKALIRAO NA MOSTU, PRIVEDEN NAČELNIK VIRA! Prosvjeda i blokada prometnica pretvorili se u dramu

 
 Virski list

Općinske službe na Viru blokirale su u srijedu u 14 sati Virski most, no događaj je prerastao u pravu dramu kada su oko 14:50 policajci priveli načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića i potom propustili sve automobile koji su stajali u blokadi prometa u kojoj su sudjelovali kamioni poduzeća „Vir održavanje“ i „Vodovod Vir“, javlja Zadarski.hr.

- Mirno se kao odgovorna osoba za organizaciju prosvjeda i blokade prometa predajem u ruke pravne države, ali mi imamo ustavna prava na prosvjed koji je prijavljen nadležnim službama, govorio je načelnik Kapović dok su ga tri policijska djelatnika uz fizičku prisilu odvodila u službeni automobil.

Kako se doznaje, virski načelnik priveden je zbog odbijanja zapovijedi policajca i opasnosti od eskalacije. Načelnik Kapović odbio je naredbu za deblokadom prometnice.

Virski list

Virski list

Prosvjed je organiziran na temelju zaključka Općinskog vijeća Vira s izvanredne sjednice koja je održana u utorak o nefunkcioniranju pravne države te nedjelovanju državnih i regionalnih institucija. Dok je trajala blokada, zbog koje su automobili stajali u redu od Nina i gotovo do centra otoka s druge strane, načelnik Kapović objašnjavao je „kako ne može država rušiti ljudima kuće, a potom dopuštati nelegalnu i nezakonitu gradnju benzinske pumpe na Viru“ te „da ovim prosvjedom u Općini Vir žele pokazati kako neće dopustiti uzurpaciju svojih ustavnih prava i stvaranje novog slučaja na Viru“.

Kulminacija je to višemjesečnog sukoba općinskog načelnika i privatnog investitora koji u blizini mosta želi izgraditi benzinsku pumpu. I dok investitor tvrdi da ima sve potrebne dozvole, u općini Vir tvrde da dozvole nije izdalo mjerodavno tijelo, piše eZadar.

Prije privođenja virskog načelnika djelatnici općinskih poduzeća pomaknuli su jedan kamion iz blokade kako bi propustili vozilo Hitne pomoći, nakon čega je policija naredila propuštanje svih automobila.

Nakon uhićenja na Viru, načelnika Kristijana Kapovića priveli su u Prvu policijsku postaju Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:45