ZLOČINAC U HRVATSKOJ

FOTO Vidno mršaviji Branimir Glavaš pod paskom policajaca u civilu na sestrinom sprovodu!

 Luka Gerlanc / CROPIX

Nekoliko minuta prije 14 sati na parkingu Gradskog groblja u Biogradu zaustavila su se četiri policijska vozila, a iz crnog je Mercedesevog terenca izašao Branimir Glavaš, vidno mršaviji nego ga se hrvatska javnost sjeća. Hrvatski su ga policajci od svojih kolega iz BiH preuzeli na granici i pod njihovom je pratnjom, uz prethodno dobivenu posebnu suglasnost, dopraćen na sprovod svoje sestre Gordane Sambunjak. Otkako u mostarskom zatvoru izdržava osmogodišnju kaznu zbog počinjenja ratnih zločina u Osijeku, bio je to prvi Glavašev ulazak u Hrvatsku.

Od trenutka izlaska iz blindiranog terenca, Glavaš se nalazio u okruženju šestorice policajaca u civilu koji su ga dopratili do kapelice Gradskog groblja, a kako je u 14 sati pokapana još jedna Biograđanka, Glavaš je u kapelici bio i dok njen lijes nije ispraćen na groblje. Vrata kapelice koja je cijelo vrijeme bila u "sigurnosnom kavezu" petnaestak policajaca, tada su zatvorena sve dok Glavaš i obitelj pokojne mu sestre nisu počeli primati sućut brojnih Biograđana. Kada je pogrebna povorka krenula, Glavaš se i dalje pod budnim okom policajaca pojavio neposredno iza lijesa s crvenom ružom u ruci.

Gordana Sambunjak je nakon duže bolesti umrla u 63. godini, radila je kao radiološki tehničar u Ortopedskoj bolnici u Biogradu, a potom se bavila proizvodnjom hrane i maslinarstvom za što je dobila i neke nagrade. Uz obitelj, ispratilo ju je više stotina stanovnika Biograda. Među njima su zapaženi gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, saborski zastupnici Glavaševe stranke HDSSB Vladimir Šišljagić, Dinko Burić i Ivan Drmić, te predsjednik osiječke HVIDRA-e Miljenko Kolobarić. Don Ivan Mustać je opraštajući se od Glavaševe sestre, posebno pozdravio "sve one koji su došli iz nikad pokorene Slavonije" i prisutne saborske zastupnike. A uz brojne lokalne novinare, iz Osijeka je stigla i ekipa Televizje Slavonije i Baranje.

Od Glavaševih nekadašnjih stranačkih kolega iz HDZ-a, na pokopu su bili bivši saborski zastupnik i glavni tajnik HDZ-a Drago Krpina koji i sam živi u Biogradu, te biogradski gradonačelnik Ivan Knez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 07:54