IMPOZANTAN ULOV

FOTO: 'VIŠE SE NE KUPAM U JADRANU' Pogledajte beštiju koju je ulovio dubrovački umirovljenik: 'Zovu je riba vrag, ali ja je se nisam uplašio'

 
 Dubrovački vjesnik

- Ovu 16 i pol kila tešku grdobinu uhitio sam na pandivjernu od samo 0,30 milimetara i na male udice. Uhitio sam je na frešku srđelu na posti Skalice (Puhalice) tridesetak metara od obale, u petak oko ure i pol.

Uspio sam je uz pomoć svog prijatelja Grgura Zadre izvući blizu obale, a onda sam je s ostima konačno izvukao na stijenu i fotografirao - ispričao je za Dubrovački vjesnik umirovljenik Lukša Carević iz Čilipa o svom kapitalnom ulovu.

Grdobinu su stari Dubrovčani zbog zastrašujućeg izgleda zvali "riba vrag", ali čilipskog ribara nije ni malo preplašila.

Naprotiv, obradovao se Lukša ulovu a priznaje nam kako je najveća šteta što ribu nisu stigli spremiti taj petak za objed:

- Ipak, bila nam je na trpezi u petak za večeru i u subotu za objed. Naravno, još bi nam draže bilo da smo uspjeli učinit festu i pogostiti brojnu rodbinu i prijatelje, ali je koronavirus sve poremetio - dodaje zadovoljni ribar čija je kći Anela objavu ovih fotografija na Facebooku šaljivo komentirala:

- Ovo čudo je ulovio moj tata! Više se ne kupam na Jadranu!

Dubrovački vjesnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 20:42