POTOPLJENA KOPRIVNICA

FOTO: Vjetar čupao stabla, vatrogasci čupali ljude iz bujice

Koprivnica, 170610.Zbog olujnog nevremena koje je u vecernjim satima zahvatilo koprivnicko podrucje poplavljena je i zatvorena drzavna cesta kod mjestaa Staglinec i Glogovac. Vatrogasci i policija spasavali su ljude i automobile koji su upali u vodenu klopku.Na slici: Vatrogasci izvlace automobile na polavljenoj magistrali D2 kod Koprivnice.Foto: Nikola Wolf / PODRAVSKI LIST / CROPIX
 Nikola Wolf / PODRAVSKI LIST / C

Nezapamćeno nevrijeme noćas je pogodilo Koprivničko - križevačku županiju, a najviše je stradalo uže koprivničko područje. Srušeno drveće pokidalo je šest kilovatnih vodova zbog čega je čak 56 naselja u županiji bilo bez električne energije, a poplavljena dvorišta, podrumi i prizemlja tridesetak kuća, razbacani crijepovi, vozila zarobljena u vodi na državnim prometnicama samo su dio posljedica nevremena čije se štete danas tek počinju zbrajati.

Zatvorene su za promet tijekom noći bile dvije državne ceste. U Reki nedaleko od Koprivnice oko 00:40 sati zbog vodenih bujica na kolniku zatvorena je d ržavna cesta Zagreb - Koprivnica, a zbog istog problema zatvorena je i Podravska magistrala na dijelu koprivničke obilaznice i u Štaglincu.

Tamo je nekoliko vozila i zaglavilo u vodi pa su ih morali izvlačiti koprivnički vatrogasci koji su zbog nevremena tijekom noći obavili tridesetak intervencija.

Vatrogasci s poslom još nisu gotovi jer oštećeni građani neprestano zovu i prijavljuju štetu. Zbog uklanjanja posljedica nevremena županijska služba 112 koja je koordinirala akciju "digla" je na noge pripadnike svih dobrovoljnih vatrogasnih društava jer je problema bilo toliko da profesionalni vatrogasci zajedno s policajcima nisu stigli sve pokrivati.

Zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca do jutra je normaliziran promet državnim prometnicama, raščišćena su srušena stabla, a u tijeku je ukljanjanje zemlje, kamenja i šljunka s prometnicama.

Srećom, unatoč gotovo apokaliptičnim prizorima, nitko u nevremenu nije ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:56