SOCIJALNO PARTNERSTVO

FOTO Vlada i sindikati postigli dogovor. Premijer Milanović obećao: Neće biti otpuštanja u javnom sektoru!

Čelnici sindikalnih središnjica su nakon susreta s premijerom Milanovićem u Banskim dvorima izrazili svoje nezadovoljstvo manjkom dijaloga

ZAGREB - Čelnici sindikalnih središnjica danas su nakon susreta s predstavnicima vlade i premijerom Zoranom Milanovićem u Banskim dvorima izrazili svoje nezadovoljstvo manjkom dijaloga te se nadaju kako će vrlo brzo uspostaviti socijalno partnerstvo, javlja HRT.

Sindikalisti su posebno istaknuli kako nisu zadovoljni što su dosad o gospodarskim i socijalnim potezima nove Vlade doznavali iz medija te dodali kako će se suradnja nastaviti kroz Gospodarsko-socijalno vijeće i redovite susrete s predsjednikom Vlade.

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, nakon sastanka je izjavio kako su predstavnici Vlade i premijer Milanović saslušali sve njegove prigovore među kojima je bio i onaj da se na ovaj sastanak čekalo predugo.

- U međuvremenu su donesene smjernice za proračun s kojima sindikati nisu konzultirani ni upoznati - pojasnio je Sever.

Na sastanku se raspravljalo i o racionalizaciji u državnoj upravi i javnim poduzećima, što je ministar financija Slavko Linić najavljivao proteklih dana.

- Neće biti otpuštanja u javnom sektoru - zaključio je ministar rada Mirando Mrsić koji je također sudjelovao na sastanku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:49