ŽIVOT BEZ RASVJETE

FOTO Završila drama u Podgori: Vlast obećala pronaći rješenje, građani odblokirali magistralu

HEP Podgori i ostalim općinskim mjestima isključio javnu rasvjetu zbog duga od oko 200.000 kuna
Makarska, 030412.Prosvjed gradjana Podgore koji je zakazan jer je Opcini blokiran racun zbog isplate ovrhe za turisticko zemljiste koje koriste drzavna hotelska poduzeca te je zbog nemogucnosti placanja struje cijelo podrucje bez javne rasvjete. Jednosatni prosvjedni skup odrzan na Jadranskoj magistrali ispred zgrade DVD Podgora.Na slici: Prosvjed u Podgori, Ante Milicic nacelnik Podgore s novinarima.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

Nakon 15-tak minuta prosvjeda Podgorani su odblokirali Jadransku magistralu. Blokadu su započeli u 9 sati kako bi upozorili na teškoće u kojima se našla ta općina kojoj je zbog blokade računa prije desetak dana isključena javna rasvjeta, javlja Hrt.hr.

Okupljenima se obratio načelnik općine Ante Miličić. Kazao je da ga je nazvao ministar pravosuđa Orsat Miljenić i rekao da su se ministarstva čitav prošli tjedan bavili pitanjem Podgore, da će do 20. travnja u Zagrebu biti održan sastanak ministarstava turizma, pravosuđa, DORH-a, AUDIO-a i Općine te da će se naći riješenje za dosadašnji način plaćanja zemljišta i blokade općinskog računa , javlja Slobodna Dalmacija.

Iako je općina Podgora pravodobno podnijela zahtjev za prosvjed na državnoj cesti D8 (magistrala), policija je izdala rješenje o njegovoj zabrani. Račun općine Podgora u blokadi je zbog ovrhe koju su zbog odštete pokrenuli vlasnici zemljišta na kojem je izgrađen kamp Živogošće.

Načelnik Miličić pozvao je premijera Zorana Milanovića i Vladu da im financijski pomognu jer općina Podgora vlasnicima za zemljišta ne može nadoknaditi oko 50 milijuna kuna štete.

HEP je Podgori i ostalim općinskim mjestima isključio javnu rasvjetu zbog duga od oko 200.000 kuna. U Podgori se trenutačno odmara oko 200 stranaca, piše Hrt.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 10:43