PREVENCIJA

FOTO: ZET DEZINFICIRA VOZILA TRI PUTA DNEVNO 'Našim vozilima, terminalima i prodajnim mjestima svakodnevno se koristi stotine tisuća građana'

 
 Željko Puhovski / CROPIX

Obzirom na razvoj epidemiološke situacije vezane za koronavirus, a temeljem preporuke Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Zagrebački električni tramvaj od danas svakodnevno vrši dezinfekciju svih svojih vozila, i to tri puta dnevno, priopćeno je iz ZET-a.

U priopćenju se dodaje kako je ZET otpočetka izbijanja krize poduzeo niz preventivnih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa te je vlastitim kapacitetima svakodnevno pojačano čistio vozila koristeći dezinfekcijska sredstva koja, prema navedenoj deklaraciji, uništavaju bakterije, gljivice i viruse.

'Osim klasičnog načina nanošenja, dezinfekcijska sredstva nanosimo i raspršivanjem po cijeloj unutrašnjosti vozila tlačnim prskalicama', stoji u priopćenju ZET-a.

Iz ZET-a poručuju i kako su dosad radi prevencije širenja koronavirusa poduzeli sljedeće mjere:

- dezinfekcijski sapun za pranje ruku i sredstva za dezinficiranje ruku za sve radnike

- zaštitna sredstva za sve radnike koji imaju doticaja s putnicima i vozilima

- dovoljne količine dezinfekcijskog sredstva za dezinficiranje površina

- oprema za efikasnije dezinficiranje vozila

- edukacija radnika i putnika putem plakata o mjerama zaštite od koronavirusa koji su u svim vozilima ZET-a istaknuti na vidljivim mjestima.

Poručuju i kako se u ZET-ovim vozilima, terminalima i prodajnim mjestima svakodnevno koristi stotine tisuća građana, koje servisira oko 4.000 radnika ZET-a te ističu da će se i ubuduće pridržavati svih preporuka koje izdaju nadležna tijela, a radi smanjenja rizika od širenja ove zarazne bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:25