VARAŽDINSKA HOBOTNICA

FOTOEKSKLUZIV Ovo su stanovi kojima je HDZ-ov građevinar podmićivao političare!

Stanovi su smješteni na atraktivnim lokacijama, samo 10-ak minuta hoda od Gradske vijećnice
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Kao protuuslugu za pogodovanje, predsjednik uprave i suvlasnik Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić financijski je pomogao bivšem varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku i njegovom zamjeniku prilikom kupnje stanova na atraktivnim lokacijama u gradu Varaždinu. Riječ je o dva stana u dvije zgrade koje su udaljene pedesetak metara jedna od druge i tek desetak minuta hoda od užeg centra Varaždina. Stanarima tih zgrada osigurana su i odvojena parkirališta za automobile.

PAD VARAŽDINSKIH MOĆNIKA! USKOK odredio mjesec dana zatvora za Čehoka i još trojicu osumnjičenih

(Na slici: Zgrada u kojoj stan ima sin Zlatka Horvata. Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX)

Bunić je sa 100 tisuća kuna pomogao Čehoku da kupi stan od stotinjak metara kvadratnih u zgradi nazvanoj „Carringtonka“ na raskrižju Aleje Kralja Zvonimira i ulice Tina Ujevića. Riječ je o novogradnji, a zgrada je tek nekoliko metara udaljena od poznatog varaždinskog hotela Turist i tek pola kilometra od Gradske vijećnice. Stan je potpuno opremljen, a nije jasno tko je živio u njemu budući da je Čehok sa suprugom i dvoje djece živio u kući, također na atraktivnoj lokaciji, u ulici Đure Arnolda.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE, USKOK u kući vlasnika Zagorje Tehnobetona: Imao najveću plaću u zemlji, a sad mu prijeti zatvor!

Predsjednik uprave i suvlasnik Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić financijski je pomogao i Čehokovom zamjeniku Zlatku Horvatu da dođe do stana. Bunić je za stan u novoj zgradi na raskrižju ulica Tina Ujevića i Krešimira Filića, samo pedesetak metara od zgrade u kojoj je stan kupio Čehok, Horvatu pomogao sa 103 tisuće kuna. U tom stanu živi Horvatov sin.

U zamjenu za pomoć pri kupnji stanova Čehok i Horvat su Bunićevim tvrtkama pogodovali u dobivanju i realizaciji poslova s gradom Varaždinom te u podmirenju obveza prema gradu Varaždinu s osnova komunalnih doprinosa čime je gradski proračun oštećen za najmanje 6,4 milijuna kuna, a Bunićeve tvrtke su si priskrbile nepripadnu materijalnu korist u iznosu od 6,1 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:48