'VUKOVAR JE OVČARA'

FOTOGALERIJA: Vukovarske majke okrenule leđa Tadiću: Naša krv na vašim je rukama

VUKOVAR - Unatoč toploj dobrodošlici, srpskog su predsjednika Borisa Tadića u Vukovaru dočekali i prosvjednici. Izvan planiranog protokola, nedaleko od mjesta nekadašnje masovne grobnice okupilo se pedesetak prosvjednika koji su upaljenim svijećama željeli podsjetiti na patnje Vukovaraca tijekom Domovinskog rata te naglasiti svoje nezadovoljstvo dolaskom Tadića.

Prosvjednici su uglavnom žene Vukovara i majke Lovasa i Sotina te branitelji i ratni vojni invalidi Domovinskog rata. Ističu svijeće te natpis 'Cijeli Vukovar je Ovčara'. Dok su predsjednici polagali vijence, ogorčene majke su im okrenule leđa, javlja HTV.

Također, kod vukovarskog vodotornja svoje su mišljenje od dolasku Tadića u Vukovari izrazili i malobrojni prosvjednici HSP-a koji nose transparente s posebno dikretnim porukama poput 'Naša krv na vašim rukama'.

- Vukovar na svako nasilje odgovara molitvom i krunicom, a i ovo smatramo nasiljem. U ratu sam izgubila pet članova šire obitelji. Dvoje je do sada pronađeno, a još troje se traži - rekla je Vilma Vidović, jedna od vukovarskih žena.

Nesretni Vukovarci srpskom predsjedniku najviše zamjeraju što ima još toliko osoba čije se obitelji pitaju za njihovu sudbinu, a Srbija do sada nije pokazivala nikakve naznake dobre volje da se to riješi.

- Ne možemo svoje najmilije sahraniti jer nam oni ne žele reći gdje su grobnice - zaključili su prosvjednici dodavši kako od Borisa Tadića ne očekuju ništa, a kamoli ispriku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:15