SNJEŽNA KRALJICA

Fotograf CROPIX-a Ronald Goršić pobjednik natječaja, nagradu mu uručio Ivica

 Damir Krajač / CROPIX

Pobjednik ovogodišnjega 5. Vip fotografskog natječaja jest fotografija Cropixova fotografa Ronalda Goršića, kojemu je danas na svečanosti u Vip centru uručena kristalna statua "Renco Kosinožić", drugoplasirana je fotografija Nikole Šiška, a fotografija prošlogodišnjeg pobjednika Kristijana Komarice ove je godine osvojila treće mjesto.

Pobjednik je osvojio i novčanu nagradu od pet tisuća kuna, drugoplasirani fotograf tri tisuće kuna, a trećeplasirani tisuću kuna. Čestitao im je i posebni gost svečanosti skijaš Ivica Kostelić.

Pobjedniku Ronaldu Goršiću statuu je uručila kći pokojnoga službenog fotografa naše skijaške reprezentacije Renca Kosinožića, Daniela Kosinožić. Statuu Rencu Kosinožiću u čast izradio je, na poziv Hrvatskog skijaškog saveza, ugledni umjetnik Ivica Propadalo.

Voditeljica korporativnih komunikacija Vipneta Dubravka Jusić istaknula je kako "petu godinu zaredom Vipnet i Hrvatski skijaški savez organiziraju dodjelu te nagrade kojom žele obilježiti i prepoznati nastojanja fotografa koji uz stazu vjerno prate naše skijaše i njihove slike obilaze svijet".

U Vip fotografskom natječaju sudjelovali su domaći fotografi akreditirani za praćenje utrka Vip Snow Queen Trophy, a natjecatelji su mogli prijaviti najviše dvije autorske fotografije koje je ocjenjivalo stručno povjerenstvo .

Ivica Kostelić istaknuo je važnost fotografa na sportskim događajima.

"Mislim da se uglavnom radi o tome da ono što nije zabilježeno kao da se nije ni dogodilo za nekoliko godina. Prema tome, fotografi su dio toga, a skijanje je jedan atraktivni sport u kojem fotograf može uhvatiti dosta dobrih slika. Često gledam fotografe kako rade svoj posao, kako biraju pozicije, čak i kad gledam stazu i mislim da je to jako zanimljiv posao, ali i dosta naporan jer utrke traju dugo i ljudi se vjerojatno dobro smrznu s vremena na vrijeme, ali i to su čari tog posla", naglasio je Ivica Kostelić.

Direktor Hrvatskoga skijaškog saveza Vedran Pavlek izrazio je zadovoljstvo što je taj natječaj pokrenut, dodajući kako vrlo često gledaju fotografije te da su svi najljepši trenutci hrvatskog skijanja, sve pobjede Janice i Ivice i mnogi trenutci zabilježeni na fotografijama, što traje i ostaje vječno.

I staknuo je da su se oni u taj natječaj, nažalost, uključili u tragičnom trenutku, kad je umro Renco Kosinožić, koji nije bio samo njihov službeni fotograf, nego mnogo više od toga, njihov prijatelj i veliki zaljubljenik u skijanje, prijatelj obitelji Kostelić te svih skijaša. Podsjetio je kako su s generalnim sponzorom Vipnetom odlučili da se taj natječaj zove "Renco Kosinožić". "Ponosan sam i vjerujem da bi Renco isto bio ponosan na to da zna što radimo u njegovo ime i u njegovu čast", istaknuo je Pavlek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:27