SPORNA FOTOGRAFIJA

Fotograf koji je uslikao kunu: ‘Zadovoljan sam što je povučen dizajn kovanice, to je ispravna odluka‘

Stjepan Pranjković povukao je svoj dizajn iz natječaja za hvatsku kovanicu eura nakon velikog pritiska javnosti

Sporni prijedlog kovanice

 Boris Kovacev/Cropix

Škotski fotograf Iain H. Leach komentirao je za Dnevnik.hr povlačenje Stjepana Pranjkovića iz natječaja za dizajn hrvatske kovanice za euro. Podsjetimo, Pranjković je uzeo fotografiju škotskog fotografa kao podlogu za dizajn kovanice.

Očekuje se da će se HNB uskoro očitovati o tome hoće li poništiti cijeli natječaj ili samo onaj dio na kojem je pobijedio Pranjković.

Škotski fotograf kaže da je čuo o odluci Pranjkovića i da je zadovoljan ovakvim razvojem događaja. Nada se da ćemo na kraju imati lijepi dizajn hrvatske kovanice eura.

'Čuo sam o povlačenju dizajna kovanice eura. Dizajner je shvatio da je pogriješio i drago mi je da je dizajn povučen. Ne planiram nikoga tužiti. Donesena je prava odluka i ovo je za mene kraj priče. Nadam se da ćete dobiti lijep novi dizajn za svoju kovanicu od jednog eura. Zahvaljujem se svima u Hrvatskoj na pomoći i podršci medija', rekao je Iain.

Fotografija škotskog fotografa Iaina Leacha ovih dana bila je u centru pažnje hrvatske javnosti nakon što je uočeno da je dizajn hrvatske eurokovanice s kunom gotovo identičan fotografiji kune koja je snimljena 2005. godine.

Leach je u nedjelju kazao da ga nitko nije tražio dopuštenje za korištenje njegove fotografije, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:24