VOJNA BAZA PLESO

FOTO/VIDEO: ZAVRŠEN JE REMONT 10 HELIKOPTERA Mi 171SH Ministar Krstičević: 'Letjelice imaju svu funkcionalnost'

 
 Krešimir Žabec / JUTARNJI LIST

Nakon više od godinu dana, završen je generalni remont 10 helikoptera Mi 171SH.

Tim povodom u vojnoj bazi Pleso predstavljeno je osam od 10 helikoptera. Dva preostala već su mjesec dana u međunarodnoj misiji KFOR-a na Kosovu.

Krešimir Žabec / JUTARNJI LIST

Uz ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera generala Mirka Šundova te zapovjednika Ratnog zrakoplovstva generala Mate Mikića, prezentaciji su prisustvovali veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov te predstavnici ruske tvrtke Russia Helicopters.

Nakon obavljenog generalnog remonta helikopteri imaju međuremontne resurse osam godina ili 2.000 sati naleta po helikopteru.

Krešimir Žabec / JUTARNJI LIST

Prema riječima ministra obrane Krstičevića, u sklopu remonta remontirani su i sustavi naoružanja helikoptera tako da letjelice nisu izgubile niti jednu sposobnost koju su imali prije remonta.

Ratno zrakoplovstvo sada ima 24 operativna sposobna transportna helikoptera.

Krešimir Žabec / JUTARNJI LIST
Damir Krstičević

Veleposlanik Azimov posebno je istaknuo da u vojno tehničkoj suradnji između Hrvatske i Rusije nema politike, već da se radi o želji da se pomogne hrvatskoj vojsci. On je ministru Krstičeviću ponudio suradnju Rusije i Hrvatske i na drugim vojnim projektima te poručio neka se Hrvatska samo javi.

Krešimir Žabec / JUTARNJI LIST
Mirko Šundov i Damir Krstičević

Nakon pozdravnih govora, visoka vojna i civilna delegacija predvođena ministrom Krstičevićem, generalom Šundovom i veleposlanikom Azimovom krenula je na promotivni let remontiranim helikopterom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 05:52