HRVATSKI MUP POSLAO POPIS

Francuska policija dobila imena 25 izgrednika i jasnu naredbu: Uhitite ih odmah!

Činjenica da se huligani još nalaze u Francuskoj upozorenje je za HNS uoči utakmice protiv Španjolske, zbog čega strahuju u Savezu
Ronald Goršić/ CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Sa strepnjom se u hrvatskom kampu u Deauvilleu očekuje kazna zbog divljanja huligana u Saint-Étienneu. Disciplinska komisija Uefe privremeno je smještena u Parizu, broji deset članova, a na čelu je Austrijanac Thomas Partl koji je već nekoliko puta bio u poziciji da odreže kaznu Hrvatima. I nikada nije pokazao ni gram emocija.

Izvjesno je kako nas čeka financijska kazna. Okolnosti koje nam idu u prilog su suprotstavljanje većine navijača huliganima kao i predradnje koje je HNS učinio prije same utakmice. Ona koja ne ide je status recidivista...

Dakle, saznanja o namjerama ekstremnih skupina navijača da izazovu prekid utakmice HNS je prenio policijama obiju država, kao i samoj Uefi. Zašto su ostale službe zakazale, to je već drugo pitanje.

U svakom slučaju, u nedjelju poslijepodne policija nije privela niti jednog huligana s popisa na kojem se nalaze imena 25 osoba, a koji je MUP sastavio na osnovi fotografija i televizijskih snimaka. Pretpostavlja se kako se skupina izgrednika još nalazi u Francuskoj, a neslužbeno doznajemo da je popis imena proslijeđen francuskoj policiji koja je dobila naredbu da uhiti osobe za koje se sumnja da su sudjelovale u izgredima na stadionu u Saint-Étienneu.

Prema najnovijim informacijama iz dobro obaviještenih navijačkih krugova, ta skupina izgrednika u Bordeauxu bi čak trebala dobiti pojačanje iz Hrvatske! Činjenica da se ti huligani još nalaze u zemlji domaćina Eura svojevrsno je upozorenje za HNS uoči utakmice protiv Španjolske. Kao i uoči Češke, djelatnici Saveza primaju obavijesti od građana koji ih upozoravaju da bi se u Bordeauxu mogla dogoditi repriza.

- Prije svega, pozdravljamo sve građane iz svih regija u Hrvatskoj koji nam se javljaju s porukama potpore i ogorčenosti zbog događaja na utakmici s Češkom, kao i s novim informacijama u kontekstu utakmice u Bordeauxu. Sve to prosljeđujemo nadležnim službama Uefe te policijama obiju država - rekao je Miroslav Marković, šef za sigurnost HNS-a, kojem su ruke vezane po tom pitanju. Sve što Savez može napraviti u ovom trenutku jest proslijediti informacije i saznanja.

- Nakon toga ostaje nam samo nada da će nadležne službe odraditi svoj dio posla sukladno svim dostupnim informacijama te da će osigurati uvjete kako bismo svi uživali u nogometu. Uostalom, zbog toga smo došli u Francusku - poručio je Marković iz Deauvillea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 13:38