HEROJ S KORNATA

Frane Lučić: Ne vjerujem u teoriju o eruptivnom požaru. U tu teoriju ne vjeruje nitko u Hrvatskoj.

 Joško Šupić/Cropix

Koji dan uoči treće godišnjice tragedije na Kornatu, jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić odlučio je stati pred kamere Hrvatske televizije :

'Tamo sam izgubio prijatelje, a i ja sam zaradio gotovo smrtonosne opekline' rekao je Frane i dodao: "Ne znam kako je trava visoka do gležnja ubila 12 ljudi".

Lučić ne zna što je ubilo njegove prijatelje, ali zna što nije: "Kao i svi u Hrvatskoj, ne vjerujem u teoriju o eruptivnom požaru. Ne krijem ništa i nemam razloga nešto tajiti. Sve što sam doživio i prošao reći ću na suđenju Draženu Slavici".

Frane je već prošao niz operacija tijekom dugotrajne rehabilitacije, a uskoro ga čeka još jedna. U međuvremenu je diplomirao na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, a najavio je i nastavak školovanja - želi postati magistar.

Ima puno životnih planova, ali među njima nije i posjet Kornatu: "Tamo sam izgubio prijatelje, ostao invalid, čekao pomoć satima... Ne želim se ni sjetiti pakla koji sam prošao, neću se tako skoro vratiti na Kornat..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:42