BIVŠI MINISTAR

FRED MATIĆ O KOLINDI 'Degutantno je na današnji dan najaviti svoju kandidaturu. Ona je kraljica patetike. Išao sam dvaput u WC ispovraćati se'

 
Na fotografiji: Predrag Matić
 Davor Pongračić / CROPIX

Bivši SDP-ov ministar branitelja Fred Matić u ponedjeljak je poručio kako je današnja neizravna kandidatura Kolinde Grabar Kitarović u Kninu 'žalosna i tužna' te da je 'degutantno' da je to učinila baš na obljetnicu Oluje.

'Degutantno je na današnji dan najaviti svoju kandidaturu za predsjedničke izbore', rekao je Matić gostujući na N1 televiziji.

Komentirao je i predsjedničin govor u subotu na prijemu za ratne zapovjednike Domovinskog rata, kada je izjavila da ju je 'gotovo grizla savjest' te da je htjela uhvatiti pušku i otići na bojište.

'Išao sam dvaput u WC, otišao sam se ispovraćati. Degutantan govor. Jel ti netko branio da uzmeš pušku? Pa što nije uzela pušku? Nije postojao test inteligencije niti psihofizičkih sposobnosti da se bude branitelj. Ona je kraljica patetike', kazao je Matić.

Predsjednica Grabar-Kitarović u nedjelju je, govoreći o obrani Hrvatske u Domovinskom ratu, rekla kako ju je 'gotovo grizla savjest'. 'Najradije bih uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvaćala sam da nije stvar samo u metcima i u suočavanju s onima koji su ispred vas', istaknula je i naglasila kako je bila svjesna da ima dužnost u Ministrarstvu vanjskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:32