SUKOB OKO VSOA-e

Fred Matić očitao bukvicu Milanoviću i Plenkoviću: ‘Hrvatska država nije ničija prćija. Ako nešto nećeš, makni se!‘

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić komentirao je sukob predsjednika države i premijera oko čelnika VSOA-e.

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić

 Ranko Suvar/Cropix

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu i nekadašnji ministar branitelja Predrag Fred Matić komentirao je danas na N1 televiziji sukob predsjednika države Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića oko imenovanja novog šefa Vojne sigurnosno-obavještajne agencije, koji će se preliti i na ovogodišnju proslavu Oluje u Kninu.

- Žalosno je da moramo uključiti Crkvu, vjerovanje ili nešto. Postoje jasne zakonske odredbe te se i jedan i drugi trebaju držati slova zakona. Hrvatska država nije ničija prćija, to je država za koju je 15 tisuća ljudi dalo život. Žalosno je da je to top tema dugo vremena. Ne stajući na stranu jednog ili drugog, (moram ih upozoriti) - ljudi, poštujte zakone! Ako zakoni to nisu odredili, onda ih mijenjajte! - rekao je Matić na N1. U privatnom poduzeću, kaže, možeš raditi kako želiš, ali u državnoj se službi mora raditi po zakonu.

Iako je osobno bliži Milanoviću, naglasio je kako se svi pa tako i predsjednik države moraju "ponašati u skladu sa zakonima i pravilima".

- (Neprihvatljive su) rečenice poput ‘ja to neću, ja ne bih s njim‘… Onda se makni, čovječe! - poručio je SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu.

Kaže kako je sretna okolnost to što "neće propasti svijet ako situacija u VSOA-i stoji neriješena", ali i da Hrvatska kao suverena država "ima zakone koje moramo poštivati, bez obzira na nečija privatna mišljenja".

- Situacija u svijetu nije bezazlena i institucije moraju funkcionirati. Ne treba politizirati. A nažalost, tu se puno politizira. Kod nas je sve, počevši od cijene paradajza, vezano za politiku. Ovo su stvari koje su preozbiljne da bi se rješavale na način kako netko zamišlja. Ništa ti ne zamišljaš, sve je propisano - kaže Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:28