ŠEF HSS-A

Friščić o slučaju Purda: Dužnosnici ove države trebali su više raditi da se ovo ne dogodi

 Danijel Soldo / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Prošlo je gotovo dvadeset godina i određene državne službe, ali i odgovorni dužnosnici ove države trebali su sigurno više poraditi da se ovo ne dogodi - komentirao je „slučaj Purda“ predsjednik HSS-a Josip Friščić u Sibinju prilikom polaganja vijenaca na spomen obilježje osmorici seljaka koje su 1935. pobili starojugoslavenski žandari jer su seljaci prosvjedovali protiv velikosrpske politike.

Friščić je kazao kako misli da izručenje Srbiji još nije gotova stvar, ali (…) prošlo je gotovo dvadeset godina i određene državne službe ali i odgovorni dužnosnici ove države trebali su sigurno više poraditi da se ovo ne dogodi. (…) - smatra šef HSS-a.

Pri tome je naveo i podatak da su prije par tjedana u Bruxellesu dijeljeni letci u kojima se navodi kako je rat u Hrvatskoj bio u stvari građanski rat.

- Ako Domovinski rat dobije status građanskoga rata onda svi mi koji smo radili od nabavke oružja do formiranja ZNG-a možemo jednoga dana doći u propitivanje da li je to bilo po regulativi ili ne.

Na novinarski upit "smatra li kako je farsa oko Purde svojevrsna psihološko propagandna agresija Srbije na Hrvatsku" Friščić je odgovorio kako je to blizu istini i da te farse ima jako puno jer se u Hrvatskoj na službenim susretima daju jedne izjave, a kada se dođe kući onda su izjave znatno drugačije.

Predsjednik HSS-a komentirao je i rezultate istraživanja javnog mnijenja u Srbiji prema kojima 60 posto tamošnjeg stanovništva ne zna tko je bacao bombe na Hrvatsku, a 73 posto ne zna što se događalo na Ovčari. - Onaj tko se ne želi suočiti s istinom i neće ju reći svom narodu pravi grešku - ocjenjuje Frišćić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:11