DOPIS RAVNATELJIMA

Fuchs dao preporuke za maturante: ‘Online nastava za sve kojima nisu nužne zadnje provjere znanja‘

Preporučuju da 24. i 24. svibnja u školu dolaze samo oni učenici završnih razreda kojima je dolazak neophodan
Radovan Fuchs
 Darko Tomas/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs poslao je dopis ravnateljima srednjih škola s preporukom da 24. i 25. svibnja organiziraju online nastavu za sve maturante kojima nisu nužne zadnje provjere znanja. Preporučuju da te dane u školu dolaze samo oni učenici završnih razreda kojima je dolazak neophodan. Ostali učenici normalno dolaze na nastavu u škole.

Razlog takvoj preporuci, objašnjavaju u MZO, jest utjecaj na što manji broj mjera samoizolacija izrečenih maturantima uoči polaganja ispita državne mature. Ministarstvo također preporučuje ravnateljima da ne organiziraju druženja učenika niti na otvorenom niti u zatvorenim prostorima, odnosno da bilo koje oblike proslava odgode nakon mature.

Osim na norijadu, to se odnosi i na sve druge oblike druženja.

„S ciljem što manjeg broja učenika i djelatnika koji su pozitivni ili u samoizolaciji tijekom provedbe državne mature i obrane završnih radova, molimo vas da zajedno s učenicima i njihovim roditeljima/skrbnicima dogovorite da se eventualna organizirana druženja (na otvorenom ili zatvorenom) ne održavaju ili da se odgode nakon završetka ovih procesa“, stoji u dopisu Ministarstva, kojega u cijelosti možete pročitati u nastavku:

- Budući da se u uvjetima epidemije približava završetak nastave za učenike završnih razreda srednje škole, kao i početak provedbe ispita državne mature te izradbe i obrane završnih radova, iznimno je važno osigurati da tijekom tih procesa što manji broj učenika i nastavnika bude u samoizolaciji ili pozitivno na COVID-19.

Naime, sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. kada se kod učenika ili djelatnika utvrdi zaraza COVID-19, postupa se sukladno odluci nadležnog epidemiologa što, između ostalog, znači da se za sve osobe kod kojih se utvrdi da su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom u vrijeme kada je osoba mogla biti zarazna izriče mjera aktivnoga zdravstvenog nadzora u samoizolaciji.

Kako bismo svi zajedno pridonijeli uspješnom završetku nastavne godine i srednjoškolskog obrazovanja naših maturanata preporučamo da, u suradnji s predmetnim nastavnicima, na dane 24. i 25. svibnja 2021. organizirate online nastavu za sve one maturante kojima nije potrebna provjera znanja.

Preporučamo da na te dane u školu dolaze samo oni učenici završnih razreda kojima je dolazak neophodan zbog provjere znanja.

Također, s ciljem što manjeg broja učenika i djelatnika koji su pozitivni ili u samoizolaciji tijekom provedbe državne mature i obrane završnih radova, molimo vas da zajedno s učenicima i njihovim roditeljima/skrbnicima dogovorite da se eventualna organizirana druženja (na otvorenom ili zatvorenom) ne održavaju ili da se odgode nakon završetka ovih procesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 10:38