MINISTAR OBRAZOVANJA

Fuchs: ‘Nastava licem u lice je najbolji oblik nastave. Održavat ćemo je koliko budemo mogli‘

Radi se na nekoliko varijanti i kada je riječ o maturi, no Fuchs kaže da je još prerano reći na koji će se način taj proces odvijati
Radovan Fuchs
 Davor Pongracic/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs gostovao je u Dnevniku HRT-a i govorio o načinu na koji škole funkcioniraju u jeku pandemije koronavirusa i pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

Nastava će se, kaže Fuchs, i dalje održavati po modelu ABC.

- Donosit ćemo odluke shodno situaciji na terenu o eventualnom prelasku na model C jer mislimo da je i dalje nastava licem u lice najbolji oblik nastave, rekao je ministar obrazovanja.

Jedan od razloga zašto je bitno održavati nastavu licem u lice, kaže Fuchs, je i to što učenici sve više traže psihološku pomoć zbog ovakve situacije.

- Koliko god budemo dugo mogli održavati nastavu, održavat ćemo je, i zbog ove socijalno-psihološke komponente, a mi u Ministarstvu imamo tim, imamo ekipu koja je u svakom trenutku spremna pružati pomoć i, naravno, pružaju kad ih se kontaktira, rekao je za HRT.

Radi se na nekoliko varijanti i kada je riječ o maturi, no Fuchs kaže da je još prerano reći na koji će se način taj proces odvijati.

Osvrnuo se i na prosvjed učitelja rekavši da se on s njima ne slaže da u sustavu vlada kaos.

- Dapače, mislim da u ovim izuzetno teškim okolnostima nastava i obrazovanje funkcionira vrlo dobro.

Istaknuo je i da će od 1. siječnja prosvjetni radnici dobiti povećanje plaće od 4 posto, kako je Vlada i obećala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2022 09:04