UKAZALI NA PROBLEME

Fuchs preuzeo dužnost od Divjak, već je stigla prva čestitka od sindikata i 20 velikih zahtjeva

Ja sam ovdje došla da sustav ide naprijed i u tom cijelom procesu bilo je jako puno onih kojima nije odgovaralo, poručila je Divjak
Blazenka Divjak, Radovan Fuchs
 Damir Krajac/Cropix

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je prva primopredaja dužnosti između Blaženke Divjak, koja je izašla iz samoizlacije, i Radovana Fuchsa. Divjak je novom ministru zaželjela puno uspjeha.

- Ovo je resor u koji se stalno treba ulagati i u kojem uvijek ima puno posla. Očekujem da se svi ovi veliki projekti nastave. Treba ići dalje, ali svaki novi ministar ima neke svoje projekte. Mi smo sve pripremili da se mirno uđe u novu školsku i akademsku godinu, ali izazovi su uvijek tu. Sigurno će puno trebati raditi. Ministru želim uspješan mandat, kazala je Divjak.

Fuchs se zahvalio ministrici Divjak, ali i svim učenicima i roditeljima koji su izdržali period boravka u kućama. Divjak se osvrnula na ranije izjave da nije uvijek imala potporu.

image
Blazenka Divjak Radovan Fuchs
Damir Krajac/Cropix

- Sigurno je ako dođete u ovakav kompleksan sustav, onda imate jako puno otpora. Ja sam ovdje došla da sustav ide naprijed i u tom cijelom procesu bilo je jako puno onih kojima nije odgovaralo. Istina je da ima puno ljudi kojima dugujem zahvalnost, ali ima i onih koji su probali stvari zaustavljati. Zato kažem da neće biti jednostavno uvoditi nove promjene. A kontinuitet je važan, dodala je Divjak.

Fuchs je kazao da su za jesen u igri tri modela nastave "Ili idu svi u školu ili ne ide nitko ili idu djelomično, a kakva će biti jesen to ćemo vidjeti", kazao je i komentirao probleme u sustavu visokog obrazovanja: "Što ću raditi, to ćete vidjeti, a da tu postoje problemi, postoje", rekao je.

Divjak se pohvalila kako je od Fuchsa dobila cvijeće.

image
Radovan Fuchs
Damir Krajac/Cropix

Prva čestitka Radovanu Fuchsu stigla je od sindikata prosvjetara.

- Ćestitamo Vam na preuzimanju ove važne, zahtjevne i vrlo odgovorne funkcije. U razdoblju neizvjesnosti, a u kojem se nalazi čitav svijet, moramo iznaći najbolji način da učenicima osiguramo što kvalitetniji početak nove nastavne godine, poručili su između ostalog iz Sindikata hrvatskih učitelja te mu u u dopisu ukazali na 20 gorućih problema školstva (možete ga pročitati OVDJE) koja zahtijevaju nužno rješavanje a sve kako bi osigurali što kvalitetniji početak nove nastavne godine.

20 ključnih točaka sindikata za početak nove nastavne godine i kraj burne 2020.

Dosadašnja ministrica Divjak jučer se na Facebooku oprostila i zahvalila svima koju su protekle tri godine pridonosili promjenama na kojima se radilo. Poručila je da nije uvijek bilo lako te da nam svima želi da nastavak promjena više ne čekamo desetljećima.

– Nije uvijek bilo lako, ali smo nalazili načine kako premostiti i najteže prepreke koje su nam se našle na putu. Oni koji žele promijeniti stvari u sustavu neće u njemu dobiti podršku za to pa moraju toga biti svjesni od početka. Ja sam bila, napisala je između ostalog Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:57