‘IDITE NA GODIŠNJI‘

Fuchs ravnateljima škola uputio dopis o novoj organizaciji rada u vrijeme zimskih školskih praznika

Ministrova uputa u skladu je s prijedlogom predstavnika Školskog sindikata Preporod
Radovan Fuchs
 Davor Pongracic/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs poslao je ravnateljima osnovnih i srednjih škola dopis o novoj organizaciji rada u vrijeme zimskih školskih praznika, od 24. prosinca do 18. siječnja.

Ministar u dopisu apelira na ravnatelje da u cilju smanjenja zaraze koronavirusom u školama tijekom praznika budu samo oni djelatnici čija je prisutnost uistinu nužna.

Kako je navedeno u dopisu, od ravnatelja škola traži se da nastavnicima i drugim zaposlenicima tijekom učeničkih zimskih praznika omoguće korištenje slobodnih dana, godišnjeg odora ili „na drugi način sukladan zakonu i kolektivnim ugovorima organizira rad na način da u prostorijama školskih ustanova budu samo radnici čija je nazočnost neophodna“.

Fuchsova uputa u skladu je s prijedlogom predstavnika Školskog sindikata Preporod, koji su nedavno upozorili ministra kako bi trebao donijeti preporuku po kojoj tijekom praznika radnici nemaju obvezu svakodnevnog dolaska na posao.

Preporod je predložio da se svi sastanci, uključujući i stručno usavršavanje koje se provodi u školama, održavaju online. „U slučaju donošenja ovakvih preporuka i osiguranju njihove provedbe, povećali bi se izgledi za odvijanje nastave u drugom polugodištu prema A modelu (nastava u školi)“, predložio je sindikat, a uvažio ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:44