MINISTAR OBRAZOVANJA

Fuchs: Sve kombinacije nastave moguće ovisno o epidemiološkoj situaciji, o tome postoji dokument

Fuchs je podsjetio da postoji dokument za visoka učilišta u kojem su definirane osnovne epidemiološke mjere
 Goran Mehkek/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u srijedu da su sve kombinacije nastave u novoj školskoj godini moguće, a ovise o epidemiološkoj situaciji, te izrazio nadu da će iz dokumenta koji je pripremljen to biti svima jasno.

Radimo da sve bude spremno za početak nastave, tu je dokument koji smo obećali kao osnova što se epidemiologije tiče - "Pedagoška školska godina 2020/21", iz kojega će svima, nadam se, sve biti jasno, rekao je Fuchs novinarima uoči sjednice užeg kabineta Vlade.

Organizacija cjelodnevnog boravka je u nadležnosti osnivača škola, pa ako oni mogu organizirati boravak a da se grupe ne miješaju, boravka će biti, a ako ne mogu to je epidemiološka mjera, kazao je Fuchs.

Postoji dovoljan broj prijenosnih računala za nastavu na daljinu, već je i ranije, zahvaljujući bivšoj ministrici Blaženki Divjak, stiglo 100.000 dodatnih laptopa, pa će ih u sustavu biti oko 300.000.

Fuchs je podsjetio da od prošle godine postoji dokument za visoka učilišta u kojem HZJZ u suradnji sa sveučilištem i Nastavnim zavodom Dr. Andrija Štampar definira osnovne epidemiološke mjere, pa nema potrebe za novim.

Po meni je u osnovnim principima jasan, možda bi dijelom preambulu trebalo doraditi, vrlo malo, rekao je.

Nema potrebe nalagati da nastava mora ići online. To su visokoškolske institucije, netko može održavati nastavu licem u lice cijelo vrijeme ako ima mali broj studenata i dovoljno veliki prostor, kaže Fuchs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 02:16