MINISTAR ODRŽAO PRESICU

Fuchs uoči početka nastave: ‘Sve ide po planu, samo će jedna škola prijeći na online režim‘

‘Vlada cijelo vrijeme inzistira da se škola održava uživo, sa što manje online nastave‘, rekao je ministar

Radovan Fuchs

 Davor Pongracic/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs održao je u petak poslijepodne konferenciju za novinare u Banskim dvorima na kojoj je govorio o početku škole nakon božićnih blagdana.

Istaknuo je kako Vlada cijelo vrijeme inzistira da se nastava održava uživo, a sa što manje online rada.

- Iako je online nastava odrađena jako dobro i uz veliki trud naših ravnatelja i nastavnika dobili smo puno priznanja, to nije sretno rješenje. Izoliranost utječe na razvoj djece, niz zdravstvenih istraživanja je to pokazalo. U smislu svega toga nastojimo održati ono što se pokazalo dobrim, a to je da se odluke donose na lokalnoj i regionalnoj razini u suradnji s ministarstvom, izjavio je Fuchs.

Otkriva da Ministarstvo nema najavu da bilo koja županija razmišlja o prelasku na online režim rada, ali da je moguće da na mikrorazini poneka škola to učini.

- Imamo saznanje samo o jednoj školi koja će od ponedjeljka prijeći na online nastavu, u jednom malom mjestu, osoblje je pozitivno, rekao je ministar.

Mjere u školama ostaju iste.

- U studenom su donesene pojačane mjere, učenici od 5. razreda nadalje moraju nositi maske bez obzira na razmak. Ukida se razmak, svi nose maske. Oni od 1. do 4. razred ostaju u takozvanim balončićima, rekao je ministar Fuchs.

Osvrnuo se i na udio cijepljenih u sustavu obrazovanja.

- Procijepljenost kod nastavnika i učitelja se bitno povećala, sada je negdje oko 71 posto. U znanstvenim institutima je to 90 posto. Srednjoškolski sustav ima 73 posto, 70 je osnovnoškolski sustav, izjavio je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:44