TVRDI DA NOVCA MORA BITI

'FUĆKA SE NJIMA ZA GRAĐANE, DANAS SAM MOŽDA NAJTUŽNIJI U ŽIVOTU...' Bandić rano jutros održao konferenciju za novinare

 
Milan Bandić
 Marko Todorov / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare održanoj jutros u središtu stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti osvrnuo se na štrajk učitelja i nastavnika, koji je počeo danas, odnosno na sinoćnju izjavu šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka koji je kazao da ako Vlada ne pristane na zahtjeve sindikata, HNS neće podržati proračun, a samim time nemaju razloga ni ostati u Vladi, prenosi N1.

- Fućka se njima za građane. HNS će zadnji izaći iz koalicije jer su slatke foteljice, zapamtite to. Ministrica Divjak je sve kredite potrošila, novca za informatiku ima, a nema za plaće, poručio je Bandić

Bandić ističe kako je tužan zbog roditelja i djece. Odgovornost je, smatra, na cijeloj Vladi na čelu s premijerom i ministricom Divjak.

- Za prioritete mora biti novca, za demografiju, obrazovanje i rad i zapošljavanje, rekao je Bandić.

- Podupiremo opravdani štrajk učitelja, žalim roditelje i pozivam premijera kao druga stranka vladajuće koalicije koja ne traži fotelju da hitno reagira i riješi problem. Ministrica to neće, ili ne zna ili ne želi. Ili je kombinacija toga. To nije uvjet Vladi, to je uvjet svih uvjeta da bismo opstali. Očekujem promptnu reakciju premijera, mi nećemo izaći iz koalicije, nismo ništa ni potpisali. Projekti su uvjet svih uvjeta. Danas sam možda najtužniji u zivotu. Mislili su da će se to samo od sebe riješiti. Samo zadovoljan učitelj kao temelj obrazovanja može učiti informatiku, ako nema učitelja nema ni informatike.

Bandić je također ustvrdio kako novca u Ministarstvu obrazovanja ima.

- Mi gradimo škole, ali brinemo i o učiteljima, kazao je Bandić i podsjetio da od 1. rujna svi učitelji, 700 njih pod ingerencijom Zagreba, imaju 17 posto veću plaću. Koštat će nas to 8 milijuna kuna u proračunu za 2020.

"Neka košta, jer bez toga se ne može", kaže Bandić

Na pitanje hoće li se čuti s premijerom, Bandić kaže da će premijer čuti sve što je rekao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:02