ODAVANJE TAJNI

GABRIĆ Neki gube pozicije unutar masonske organizacije, zato se javljaju reketi i ucjene. Jelenić? On je tražio jednu uslugu od mene, a ne ja od njega

 
Nikica Gabrić
 Sandra Simunovic / CROPIX

Poduzetnik Nikica Gabrić komentirao je danas u HRT-ovoj emisiji Studio 4 informaciju da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić mason. Odgovarajući na pitanje o Jeleniću rekao je da postoje stvari koje ne može govoriti zato što je tako potpisao policiji i odvjetništvu.

- Onog časa kad su pojedine osobe unutar moje masonske organizacije i nekih drugih paraorganizaciji shvatili da mi idemo prema EU, da nas velika loža Francuske prizna u vrlo relativno kratkom roku, ljudi su se našli pogođeni time da su izgubili određene pozicije, statuse i tako dalje, i počeli su odavati masonske tajne. To je motiv zašto se u ovom trenutku pojavljuju tekstovi o nama, zašto se događaju određene ucjene, medijski reketi i tako dalje, rekao je Gabrić.

Gabrić je rekao da su masoni legalna organizacija koja poštuje zakone, ali da nitko nema pravo bez pitanja objaviti fotografije i internu komunikaciju. Rekao je da postoje povijesni razlozi za tajnost i privatnost masonskog pokreta te da i danas imaju taj problem.

- Masoni ne služe tome da nose pregače, nego da djeluju na poboljšanju čovjeka i da rade korisne stvari za svoju državu i društvu, rekao je Gabrić za HRT.

- To da prinosimo djevice, da štujemo vraga, to su sasvim neprimjerene gluposti, poručio je Gabrić.

Na prozivke glavnog državnog odvjetnika da je pokušao utjecati na postupanje državnog odvjetništva, Gabrić odgovara:

- Gospodin Jelenić je tražio jednu uslugu od mene, a ne ja od njega, rekao je Nikica Gabrić.

- Evo sad malo neka gospodin Jelenić čuje šta je pričao tu... Dakle, cijeli razgovor je snimljen, ne nezakonito nego da mi ne mogu imputirati da sam ja nešto rekao ili vršio neki pritisak, kaže Gabrić za Dnevnik Nove TV.

Istaknuo je i da će snimku "pokazati kada bude vrijeme" te da će njegove riječi sve razjasniti.

Napominje kako on nije plasirao informacije o Jeleniću Nacionalu.

- Ne, Bože sačuvaj, dapače, upozorio sam općinskog i glavnog državnog odvjetnika otkud mu prijeti opasnost, a on to interpretira kao da sam ja to dao Nacionalu. Na žalost njegovu, nisam to ja dao, kaže Gabrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:57