SURADNJA

Gari Kasparov imenovan je globalnim veleposlanikom Specijalne bolnice Sv. Katarina

Tom prilikom predsjednik Upravnog vijeća bolnice prof. dr. sc. Dragan Primorac uručio mu je statuu i srebrnu značku

Gari Kasparov i Dragan Primorac

 /Specijalna Bolnica Sv. Katarina

Gari Kasparov, šahovski velemajstor, svjetski šahovski prvak u razdoblju od 1985. do 2000. godine i prema mnogima najveći šahist svih vremena imenovan je globalnim veleposlanikom Specijalne bolnice Sv. Katarina, stoji u priopćenju koje je poslano iz te bolnice.

Tom prilikom predsjednik Upravnog vijeća bolnice prof. dr. sc. Dragan Primorac uručio mu je statuu i srebrnu značku Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Kako se navodi u priopćenju, Specijalna bolnica Sv. Katarina europski je centar izvrsnosti, službena bolnica Hrvatskog olimpijskog odbora, HNK Hajduk, a koja u području znanosti blisko surađuje s Međunarodnim društvom primijenjenih biološki znanosti (ISABS) i čuvenom američkom bolnicom Mayo Clinic. Nedavno su Specijalna bolnica Sv. Katarina i najveća američka zdravstvena institucija University of Pittsburgh Medical Center (UPMC) potpisali su ugovor o strateškoj suradnji.

U lipnju ove godine Specijalna bolnica Sv. Katarina u suradnji s Mayo Clinic i ISABS-om organizirala je jedan od vodeći svjetskih znanstvenih događaja u čijem je radu sudjelovalo 550 znanstvenika među kojima i troje dobitnika Nobelove nagrade, stoji u priopćenju.

Bolnica je nastavna baza četiri medicinska fakulteta među kojima i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Svake godine više od četrdeset tisuća pacijenata dolaze u bolnicu Sv. Katarina tražeći najbolje dijagnostičke i terapeutske postupke, kažu iz Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:55