APEL PODUZETNIKA

Gazda famozne vile kojoj je srušen zid na meti novih optužbi: Na njega se okomili vlasnici prostora u Importanneu

Na račun hercegovačkog poduzetnika stižu nove optužbe

Importanne centar

 Ranko Suvar/Cropix

Ovih dana pravu malu društveno-aktivističku revoluciju izazvalo je rušenje bespravno sagrađenog zida na dubrovačkom Lapadu. Naime, zid sagrađen na samoj plaži, luksuznu vilu Elitu dugi je niz godina odijelio od običnog puka, a on ga je na kraju i srušio. A sada na račun vlasnika vile, hercegovačkog poduzetnika Cirila Zovka, stižu nove optužbe.

Vlasnici i suvlasnici više od 150 poslovnih prostora zagrebačkog Importanne centra i Importanne galerije žale se da ni njima nije ništa bolje sa Zovkom negoli građanima Dubrovnika te da su izloženi istom teroru prisvajanja njihova vlasništva.

Odlučili su se oglasiti priopćenjem hrvatskoj javnosti i nadležnim pravosudnim institucijama i inspekcijama Republike Hrvatske: "Svi navodi i postupanja u vezi uzurpacije i prisvajanja pomorskog dobra u Dubrovniku vezana uz tvrtku Importanne kao osnivača i vlasnika svih tvrtki i pripadajućih Royal hotela i resorta koji se posljednjih dana spominju u hrvatskom medijskom prostoru, fizičkog obračunavanja i nasrtaja zaposlenika istih tvrtki na građane RH te izjave direktora istih društava, neposredno nanose štetu svima nama, malim vlasnicima više od 150 poslovnih prostora i suvlasnika Importanne centra i Importanne galerije u Zagrebu, čiji je osnivač i suvlasnik društvo, kao i dubrovačkih tvrtki Royal hotels&resort, tvrtka Importanne d.o.o."

image

Zagreb, 230318.
Fotografija za pricu o Importanne centru.
Na fotografiji: trgovacki dio centra.
Foto: Boris Kovacev/CROPIX

Boris Kovacev/Cropix

Udruženi vlasnici i suvlasnici poručuju da se javno ograđuju od svih učinjenih neprihvatljivih postupanja i da apsolutno iste glasno osuđuju.

Obznanjuju javnosti kako su i u Zagrebu "prisutna slična dugogodišnja bespravna postupanja, uzurpacije i prisvajanja od strane osnivača istih dubrovačkih hotelskih resorta kao i naših zagrebačkih trgovačkih centara i njihovih tvrtki, a koji su se sami proglasili našim upraviteljima".

"Jedina razlika je u tome što su u Zagrebu osnivači i suvlasnici Importanne centar i Importanne galerija u svojstvu samoproglašenog upravitelja unutar zajedničkih trgovačkih centara uzurpirali, otuđili, prisvojili i pretvorili naše vlasništvo odnosno zajedničke hodnike, dijelove recepcije Importanne galerije u vlastite, a u Importanne centru čak i naše izlaze za nuždu odnosno požarne puteve i sporedne ulaze u Importanne centar u vlastite poslovne prostore uz pomoć kojih ostvaruju financijsku korist", kažu vlasnici i suvlasnici više od 150 poslovnih prostora zagrebačkog Importanne centra i Importanne galerije.

Isto je učinjeno preko noći, bez znanja i pristanka više od 150 malih vlasnika i suvlasnika poslovnih prostora i navedenih zajedničkih dijelova, što je, upozoravaju, apsolutno protivno Ustavu i Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Nameće im se ocjena kako su ovakva postupanja "modus operandi" navedenih društava "koji sve nas, građane Dubrovnika, te cijele Hrvatske kao i male vlasnike i suvlasnike trgovačkih centara u Zagrebu obespravljuju i tlače godinama, a sve bez zakonskih posljedica", zaključuju vlasnici i suvlasnici i apeliraju na nadležne institucije na što hitnija postupanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:13