PREVIRANJA U VRHU HDZ-a

GDJE JE NESTAO VASO? Karamarkova suradnika nema u javnosti. Sprema mu se smjena?

Karamarkovi i Brkićevi najbliži suradnici otkrivaju kako je došlo do zahlađenja
 Goran Mehkek/CROPIX

Gdje je nestao Milijan Brkić , glavni tajnik HDZ-a i prvi operativac Tomislava Karamarka, pitaju se ovih dana mnogi u toj stranci. Iako je Brkić prije dva mjeseca imao operaciju zbog problema s kralježnicom, mnogima je njegovo povlačenje iz javnosti, ističu, krajnje neobično.

- Znamo da je riječ o ozbiljnoj operaciji i vjerujemo da je Brkiću potrebno dulje vrijeme za oporavak. No, smatramo da se ne radi samo o bolovanju, tu se događa nešto više - uvjereno je nekoliko članova iz samog vrha stranke.

Nekoliko scenarija

Naime, već gotovo dva mjeseca Brkić se nije pojavio niti na jednom stranačkom događaju. Nije ga bilo na HDZ-ovu Investicijskom forumu u Westinu koji je održan prije njegove operacije, nije sudjelovao ni u kampanji za europske izbore, niti se pojavio na motivacijskom skupu stranke u Ciboni, iako je njegov dolazak, doznajemo, tada bio najavljen. Nije posjetio središnjicu stranke ni tijekom izborne noći kad je HDZ slavio pobjedu. A nije ga bilo ni na 25. obljetnici stranke na saboru u Lisinskom.

- Svima nam je to sada već jako sumnjivo. Tim više što se Brkić samo tjedan dana nakon operacije pojavio na skupu u Westinu na obnoviteljskom saboru Zajednice branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’. Bilo je to 3. svibnja i tada je zadnji put viđen na nekom stranačkom događaju. Usto, zadnjih dana Brkića se može vidjeti i po zagrebačkim kafićima, gdje s prijateljima prati utakmice Svjetskog prvenstva. Neobično je da se nije pojavio barem na sat vremena u Lisinskom za obljetnicu - rekli su njegovi stranački kolege.

Zanimljivo je i da na svim velikim stranačkim događajima koji su održani nitko nije ni spomenuo Brkićevo ime. Barem ne nitko sa stranačke govornice. Nitko ga javno nije ni pozdravio, niti mu poželio brz oporavak, što je uobičajeno. Nije ga se sjetio čak ni Karamarko. A činjenica da ga šef nije spomenuo na obljetnicu mnogima je privukla pažnju. Stoga su u dijelu HDZ-a uvjereni da je s Brkićem u igri nekoliko scenarija.

Početak smjene?

Jedan je da su se Karamarko i Brkić dogovorili da će on ostati glavni tajnik, ali pod uvjetom da se više javno ne pojavljuje zbog afera koje ga pritišću, i to prije svega afera s plagijatom i Karlovačke banke. Drugi scenarij je da je ovo početak Brkićeve smjene, pa će njegovo bolovanje poslužiti kao dobar izgovor za taj čin. Dodao je i da Brkić zasad još potpisuje sve dopise, iako se u središnjici stranke za cijelo to vrijeme pojavio samo par puta. Ipak, dio HDZ-ovaca bliskih glavnom tajniku kaže da će se on brzo vratiti.

No, Brkić je zato aktivan na Facebooku, gdje revno lajka i prenosi Karamarkove izjave od kojih zadnja glasi: “Čim ponovno preuzmemo odgovornost za vođenje države, vratit ćemo 30. svibnja kao Dan državnosti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:50