LJETNI PREDAH

Gdje ljetuju predsjednik i premijer? ‘Otići ću na tržnicu... Uvijek mi je drago ovamo doći‘

Hranu, ali i smještaj po povlaštenoj cijeni, državni vrh plaća iz svog džepa
 Denis Lovrović/Damir Krajač/Afp/Cropix

Predsjednik države Zoran Milanović sa suprugom ljetuje na Hvaru, u vili Kovač, piše Dnevnik.hr. Ta mu je rezidencija dobro poznata jer ondje je ljetovao i kao premijer. Omiljena je bila i bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću.

U dobro skrivenoj vili Costabella, nedaleko od Rijeke, u kojoj je ljetovao Tim Orešković ljetuje i premijer Andrej Plenković. Bio je ondje i vikend nakon izbora, ali i prošlog ljeta.

- Ja ću ovdje otići u dućan, tržnicu, nešto kupimo, nešto skuhamo, meni je uvijek ovdje drago doći. Ovdje mi je živio pokojni stric, dobro poznajem ovaj kraj, imam puno prijatelja ovdje i volim doći - kazao je premijer.

Hranu, ali i smještaj po povlaštenoj cijeni, državni vrh plaća iz svog džepa.

- Postoje političari koji iz vlastitih preferencija koriste druge oblike smještaja, kao i drugi građani. Ono što je bitno je da rezidencije pružaju mogućnost bolje sigurnosne zaštite, no sudeći po razini ugroze naših političara, svejedno je gdje će boraviti - kazao je bivši šef državnog protokola Želimir Kramarić.

Uz Hvar i Costabellu, na raspolaganju su im i četiri vile na Brijunima te dva otočića s pripadajućim objektima, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:44