GAZDINA OBITELJ

GDJE SU DANAS ČLANOVI KLANA TODORIĆ Sinovi žive u inozemstvu, a kći Iva je ostala u Zagrebu

 
Ivan Todorić, Iva Todorić i Ante Todorić
 CROPIX

Ivica Todorić i njegova supruga Vesna posljednjih su godinu dana živjeli u Londonu. Sinoć su se također zajedno vratili u Hrvatsku - bivši predsjednik Uprave Agrokora u pratnji policije, a njegova supruga Vesna samostalno.

Inače, ona je tijekom posljednjih godinu dana često dolazila u Hrvatsku, gdje je ostala živjeti njihova kći Iva Balent, kao i otac Ivice Todorića, Ante Todorić. Njih dvoje su, neslužbeno doznajemo, ostali živjeti u Kulmerovim dvorima. Braća Todorić, Ante i Ivan, koje se također tereti u procesima, u posljednjih godinu dana “bolji život” odlučili su potražiti u inozemstvu. Ante Todorić tako je posao našao u Londonu, gdje živi i radi, a odazvat će se, neslužbeno doznajemo, na sve sudske pozive. U međuvremenu se razveo od supruge Martine Todorić. Par je u braku bio 15 godina, a imaju troje djece. Na Općinskom sudu u Zagrebu sporazumno su okončali brak te su dogovorili zajedničko skrbništvo nad djecom. Martina je zahtjev za rastavu braka podnijela nedugo nakon izbijanja afere Agrokor. Tada se pričalo da joj je brak postao opterećenje, ali ne zbog financijskih neprilika, nego zbog pritiska dominantne obitelji Todorić. Mlađi sin Ivan Todorić, prema posljednjim spekulacijama, navodno živi u Švicarskoj. Njegova supruga Milica Todorić u međuvremenu je u uglednoj švicarskoj poliklinici rodila sina, a krštenje su organizirali u Zagrebu.

“Sreća koja se ne može opisati riječima, ali koja jednostavno traži da se podijeli sa svima. A danas je takav dan. Rodio se još jedan Todorić, mali Vid! Sve na ovom svijetu mogu mi oduzeti, mogu me ponižavati i progoniti, ali najveću vrijednost nikada nisu i neće moći - moju obitelj. I za nju se nikada neću prestati boriti”, napisao je tom prilikom na svom blogu Ivica Todorić, i to 15. studenoga 2017. godine. Iako je cijela obitelj do sloma korporacije živjela na okupu u zagrebačkim Kulmerovim dvorima, a i svi su radili u kompaniji, otkako su napustili Agrokor svatko je otišao na svoju stranu. Iva Balent u međuvremenu je otvorila novu agenciju te je osnovala tvrtku Srculence na adresi Voćarska 53, gdje je njezina majka Vesna Todorić naslijedila stan. Srculence je registrirano za čitav niz aktivnosti, od trgovine, poslovnog savjetovanja i promidžbe, preko prodaje nekretnina, energetskog certificiranja, turizma i cateringa, pružanja medijskih usluga, pa sve do usluga kreditiranja. Također je 2017. godine ostvarila prihod od 124,4 tisuće kuna te je godinu završila s gubitkom od 11 tisuća kuna. Isto tako odnedavno su Kulmerovi dvori proširili ponudu te se mogu unajmiti za vjenčanja, press konferencije i ostale evente. Ipak, ne mogu se unajmiti cijeli Kulmerovi dvori, nego samo prostori prilagođeni za održavanje evenata, što uključuje i dvorište dvorca. U Kulmerovim dvorima tako je nedavno održana promocija jednoga hrvatskog filma. Osim Kulmerovih dvora moguće je unajmiti i Čarobnu kolibu u vlasništvu Ive Balent, smještenu u mjestu Hlevci u Gorskom kotaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 12:41