GOTOVININ SUBORAC

GENERAL ANTE ROSO OKOMIO SE NA VRDOLJAKOVOG 'GENERALA' 'Nismo mi bili debili kako nas je prikazao. Ne bih preživio 27 bitaka da sam bio takav kreten'

U krugu: Ante Roso; Mustafa Nadarević i Goran Višnjić
 Ronald Goršić, Luka Gerlanc / CROPIX

Nakon završetka emitiranja dramske serije "General" redatelja Antuna Vrdoljaka na Hrvatskoj radioteleviziji, umirovljeni general Ante Roso, jedan od najbližih prijatelja i suboraca Ante Gotovine i osnivač Bojne Zrinski, prve specijalne jedinice Hrvatske vojske, rekao je za Index da je serija "karikatura samog imena".

- Ništa tamo nema veze ni s Gotovinom, ni sa mnom. To je iluzija. Nitko me nije pitao ni za savjet, ni konzultirao oko filma, rekao je Indexu Roso, kojega je u serije igrao Boris Svrtan, član ansambla Dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.

- Nismo mi bili ni balavci, ni kurve, ni debili kako nas je Vrdoljak prikazao. Ne bih preživio 27 bitaka da sam bio takav kreten.

Roso je rekao da mu je krivo što se jedna ozbiljna tema "prostituirala".

- Prostitucija je očito način života na Balkanu. Cijeli je Balkan zasran, nema više Krleže ni njegovih Zastava. Nestalo je elite da bi se sve uvalilo u govna pa i ova bijedna televizija, dodao je.

Roso smatra da iza ovakve serije stoje političke igre i interesi.

- Nije prvi put da se snimaju i prikazuju gluposti. Znam Vrdoljaka. On je čovjek, kao i ja, pri kraju života. Znam jako dobro da u arhivi ima autentična svjedočanstva trojice pripadnika Korpusa narodne odbrane Jugoslavije koji su ubijali po 250 ljudi dnevno, ali ih skriva, dodao je i otkrio kome bi potencijalno pogodovao ovakav prikaz Gotovine i njega.

- Nesposobnom političkom vrhu. Nemaju ludi Srbi nikakve veze s time, mi smo luđi 100 puta. Govna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 23:30