S JAKIM BOLOVIMA

General Čermak završio u bolnici. Sin Hrvoje: 12 godina stresa sigurno je ostavilo traga

 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - General Ivan Čermak primljen je na Kliniku za urologiju KBC-a Zagreb s jakim bolovima zbog uvećane prostate, što je uzrokovalo upalu mokraćnog trakta. U bolnici će ostati iduća tri do četiri dana kako bi obavio sve potrebne preglede, rekao nam je njegov sin Hrvoje Čermak, koji je odmah nakon oslobađajuće presude doputovao iz Njemačke, gdje živi, kako bi se susreo s ocem. Čim je sletio, general se požalio da mu je loše. - Samo je rekao da mu nije dobro. U bolnici je, na infuziji, trpi teške bolove - otkrio nam je Hrvoje Čermak.

U bolnicu je general Čermak primljen u subotu, u popodnevnim satima, nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor i braniteljima u Vladi. Liječnici s Rebra kažu da se general požalio na jake bolove, ali dodaju da dosadašnje pretrage ne upućuju na tešku bolest. Njegovi bližnji tvrde da dosad nije imao ozbiljnijih zdravstvenih problema, čak se ni tijekom sudskog procesa nije žalio.

VELIKI SPECIJAL: Haška presuda generalima

U nedjelju, nešto iza podneva, na Klinici za urologiju susreli smo Čermakova sina Hrvoja, koji mu je došao u posjet. Kazao nam je da su njegovu ocu bolovi značajno ublaženi, te dodao: - Vratio sam se s puta u subotu navečer i nakon samo petnaestak minuta razgovora tata je osjetio jake bolove. Pozvali smo liječnika koji je odlučio da tata mora smjesta u bolnicu. Već nešto iza devet bio je na Rebru, gdje su liječnici odlučili da će ga zadržati u bolnici. Do jedan sat iza ponoći bili smo s njim, kako bismo se uvjerili da se ne radi o nečem jako opasnom.

- Tata je sada bolje. Ali tih 12 godina suđenja - od toga četiri i pol godine pritvora, te tri i pol godine kućnog pritvora - sigurno su ostavile traga, tijelo je moralo reagirati - rekao nam je Hrvoje Čermak koji je uz oca probdjeo noć, te je ujutro bio opet uz njega, zajedno s Čermakovom suprugom Marijanom i drugim sinom Bornom.

- Sinoć smo svi bili uz njega, a danas se izmjenjujemo tu u bolnici - kazao je Hrvoje Čermak.

Danas smo na Rebru susreli i Čermakova prijatelja Peru Kovačevića, koji mu je bio u posjetu. Također nam je potvrdio da je general nakon napadaja u subotu, u nedjelju ipak bio bolje. Dodao je kako, na žalost, sve to što se zbivalo s Čermakom proteklih godina, sada, nakon što je izašao iz zatvora, uzima danak u njegovu zdravlju.

Što je uvećana prostata

Uvećana prostata može izazvati akutnu upalu a simptomi su jaki bolovi, temperatura, drhtavica i općenito slabo zdravstveno stanje te bolovi u području spolnih organa, koji se šire prema leđima. Podaci govore da čak 8 od 10 muškaraca iza 50. godine ima dobroćudno povećanje prostate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:42