SULUDA AFERA

Geodetski fakultet svoju ‘jahtu za istraživanje‘ nudio turistima za privatna krstarenja: Procurili oglasi i otkrili cijenu!

Iako su na Geodetskom fakultetu inzistirali da nije riječ o luksuznoj jahti, u oglasniku se brod opisuje upravo kao - jahta

Brod Mirakul 30

 Www.grginic-mirakul.hr/

Zagrebački Geodetski fakultet danima potresa velika afera koja je upravo dobila suludi nastavak. Portal Telegram prvo je otkrio da luksuzni Land Rover, koji je fakultet nabavio za navodno istraživanje prirodnih katastrofa, vozi jedan profesor privatno te ga noću parkira u vlastitoj garaži. Nakon toga isti je portal otkrio i da je Geodetski fakultet kupio - jahtu.

- Uopće se ne radi o jahti, radi se o brodu, plovilu od devet metara. Brod mora biti određene specifikacije, tu se mora staviti vrijedna oprema. Ne možete u kaiću isploviti, recimo, do Visa i očekivati da ćete preživjeti - tvrdio je dekan Almin Đapo, dodajući da im je i brod nužan za istraživanja.

Kad su ga novinari pitali boji li se istrage, kazao je ovako:

- Papiri su čisti. Gledajte, ovaj brod mora biti u vlasništvu fakulteta kada završi projekt još dodatnih pet godina, mora dokazati održivost koncepta i održivost projekta, što znači da mora sam sebe održavati još pet godina, do 2029. godine. Tako da, slobodno - dodao je dekan Đapo koji je tvrdio da se brod Orka koristi isključivo za istraživanja.

No priča je sada dobila nastavak. Naime, kako je otkrio portal Telegram, nekoliko specijaliziranih oglasnika nudilo je baš tu jahtu za turistički najam.

Iako su na Geodetskom fakultetu inzistirali da nije riječ o luksuznoj jahti, u oglasniku se brod opisuje upravo kao - jahta. U sezoni se Orka nudila za 3400 eura tjedno, a izvan sezone za 2600 eura. U jednom se oglasu iznajmljivala za 500 dolara po danu.

Nakon što su se novinari portala Telegram počeli raspitivati o luksuznom vozilu i jahti koje je kupio fakultet, oglasi su ekspresno izbrisani. No, nisu nestali s Googlea.

Dekana Đapo zasad još nije komentirao najnoviji nastavak afere koja potresa njegov fakultet, a zbog sumnjivih kupovina luksuznog terenca i spomenute jahte na fakultet je, inače, u petak upala i policija. No, kako su izvidi tajni, još uvijek nisu objavljeni nikakvi detalji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:06