REAKCIJA

GLAS ISTRE OBJAVIO DA MARIĆ ODLAZI U ADRIS, ON ODGOVARA 'Ne znam tko je i zašto objavio tu informaciju, ja sam do daljnjeg ministar financija'

 Davor Pongracic / CROPIX

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je informaciju da bi na početku sljedeće godine mogao napustiti dužnost u Vladi i preuzeti funkciju predsjednika Uprave u Adrisu.

"Zaista ne znam tko je ni zašto plasirao tu informaciju. Koliko znam, ja sam ministar financija u Vladi Republike Hrvatske i do daljenjega sam to", rekao je ministar.

"Ne bih ništa dalje govorio, dodavao ni oduzimao, nemam nikakve razgovore ni pregovore. Radim svoj posao kao ministar financija", rekao je Marić novinarima ispred središnjice HDZ-a, javlja N1.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Glas Istre, ministar financija svoju bi karijeru početkom sljedeće godine trebao nastaviti u Adrisu. Kako ovaj list piše, trebao bi zasjesti na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe.

Podsjetimo, Jutarnji list ovog je ljeta prvi objavio da Marić razmišlja o odlasku iz Vlade.

Razmišlja o tome da od iduće godine, kada se sve slegne, ne bude više ministar financija, nego da se vrati u privatni biznis. Čini se da mu je dosta i političkih pritisaka, ali i rušenja nekih njegovih prijedloga, doznali smo u kolovozu od jednog od njegovih suradnika iz Ministarstva financija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:47